Dolar 32,4666
%-0.06
Euro 34,7761
%-0.56
Altın 2.441,410
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de büyük skandal!

Büyükşehir'de büyük skandal!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki su ve kanal hizmetlerini yürüten İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde akıllara durgunluk veren bir skandal patlak verdi. Müdürlüğün hurdaya çıkardığı 25 TIR malzeme bir gece ansızın kayıplara karıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan emniyetin yaptığı operasyon sonrasında malzemeler hurdacılara satılırken yakalandı. 25 TIR malzeme kayıplara karıştı

  • Ege Postası
  • 07.08.2015 - 14:33
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İZSU Genel Müdürlüğü tarafından kentin çeşitli noktalarında yürütülen altyapı yenileme ve iyileştirme çalışmaları sonrasında değişimi yapılan, eski atık su boruları, elektronik ve mekanik sayaçların da arasında yer aldığı çok sayıda hurda malzemenin ortadan kaybolması büyük çaplı krize yol açtı.

 
 
25 TIR MALZEME KAYBOLDU
Kuruma ait araç ve depo tesislerinde stoklanan ve geri dönüşümde kullanılmak üzere Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) gönderilmesi planlanan 25 araç dolusu hurda malzemenin kaybolması büyük bir skandala yol açtı. Hurdaya ayrılan eski su boruları, su sayaçları ve çeşitli altyapı malzemeleri hurdacılara satılmaya çalışırken yakalandı.
 
HURDACILARA SATILACAKTI
Hurda malzemelerin yanı sıra, yeni satın alınan atık su borularının da yer aldığı milyonlarca liralık altyapı ürününün kaybolması üzerine gelen ihbarları değerlendiren emniyet güçleri geniş çaplı bir operasyon düzenledi.
 
BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
MKE’ye gönderilmek üzere depodan çıkartılan malzemeleri takibe alan emniyet birimleri, söz konusu araçlarda yüklü bulunan kuruma ait eski boru ve altyapı ürünlerini piyasadaki hurdacılara satılmaya çalışılırken bir baskın düzenledi. Gelişmelerin ardından İZSU’ya ait mallar kuruma geri teslim edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
İZSU’DA KRİZ ÇIKTI
Yaşananlar İZSU’da büyük huzursuzluğa yol açarken, müdürlük bünyesinde konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Yaşanan skandal sonrasında İZSU’daki bir depo sorumlusu hakkında işlem başlatılırken, şüphelilerin Pazartesi günü mahkemeye çıkacağı ve yargılama sürecinin başlayacağı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.