Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Belediyesi o arsaları satıyor

Büyükşehir Belediyesi o arsaları satıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Güzelbahçe ve Buca’da toplamda 20 arsayı ihale yoluyla satıyor.

  • Ege Postası
  • 25.09.2020 - 18:13

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Koronavirüs pandemisi nedeniyle ülke ekonomisi olumsuz yönde etkilenirken bu durumdan en çok etkilenen kurumların başında da belediyeler geldi. Pandemiyle mücadele döneminde giderleri büyük oranda artan belediyelerin gelirleri ise azaldı. İller Bankası paylarında yüzde 50’ye varan kesintiler sonrası kaynak bulmakta zorluk çeken belediyeler ellerindeki taşınmazları satmaya başladı. Bir süredir elindeki taşınmazları ihale yoluyla satışa çıkartan İzmir Büyükşehir Belediyesi bir  satış ihalesi daha açtı. taşınmaz satışı yapmayan Büyükşehir Belediyesi yine böyle bir tercihte bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, biri Güzelbahçe’deki lüks villaların yakınında bulunan arsa dışında kalan 19 taşınmaz ise Buca’da yer alıyor.
Buca Kocatepe Mahallesi ve Güzelbahçe Atatürk Mahallesi’ndeki arsaların satışa çıkartılacağı ihale 8 Ekim 2020 tarihinde açık ihale usulünde gerçekleştirilecek.

İhalede satışa çıkartılan arsaların beledeli 321 bin lira ve Güzelbahçe’de bulunan en pahalı taşınmazın fiyatı olan 890 bin lira arasında değişiyor. 

SOYER SATIŞLAR KONUSUNDA ELEŞTİRİLMİŞTİ

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyelerin taşınmazlarını satmasıyla sık sık eleştiriliyor. AK Parti Seferihisar Kongresi’nde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Soyer’in Aziz Kocaoğlu döneminden kalan kasadaki paraların tamamını bitirdiğini söylemişti. Sürekli, “Kasadaki parayı bitiren Soyer, 500 günde Kocaoğlu’nun başkanlık dönemindeki satışlardan daha fazlasını sattı. Şu anda belediyenin 600 milyara yakın borcu var” demişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.