Dolar 32,3391
%0.18
Euro 35,1178
%-0.18
Altın 2.235,130
%-0.37
Bist-100 8,74
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Spor’ atağı

Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Spor’ atağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçeler arası spor olimpiyatları projesini hayata geçirmek için düğmeye bastı. Büyükşehir Belediyesi, İlçelerdeki çocukların spora yönlendirilmesi ve milli sporcuların yetiştirilmesi adına ilçeler arasında spor müsabakaları düzenleyecek. Organizasyonun 2020 yılında hayata geçirilmesi planlanırken, İzmir’i spor alanında uluslararası seviyeye taşımak için etkinliklerin sürdürüleceği bildirildi. İlçe olimpiyatları için düğmeye basıldı

  • Ege Postası
  • 17.09.2019 - 14:00

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘İlçeler Arası Spor Oyunları’ organizasyonunu hayata geçirmek için harekete geçti. İlçeler arasında çocukların spora teşviki ve milli sporcuların keşfedilmesi için İzmir Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı 2020 yılı içinde ilçeler arası spor olimpiyatı düzenleyecek. İzmir Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, ilçe olimpiyatlarını  2020 yılında Nisan ve Haziran ayları arasında gerçekleştirmeyi hedefliyor. İzmir Gençlik ve Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, ilçe spor kulüplerinin temsilcileriyle Kültürpark’ta bir araya geldi. Daire Başkanı Orhunbilge, ilçe spor kulüplerinin temsilcileriyle projenin detayları için fikir alışverişinde bulundu. 

“ÇEVRE İLÇELERDEKİ ÇOCUKLARA ULAŞACAĞIZ”

Daire Başkanı Orhunbilge, olimpiyat için 5 branş belirleneceğini dile getirirken, “İlçe olimpiyatları sayesinde ulaşamadığımız kılcal damarlara ulaşacağız. Çevre ilçelerdeki çocuklara ulaşmak için ilçe olimpiyatlarını düzenleyeceğiz. İlçe olimpiyatları 5 branşta düzenledik spor kulüpleri temsilcileriyle bir araya gelmemiz sebebi projenin detaylarını belirlemek 5 branşı sizlerle birlikte belirleyeceğiz. Tesislerle alakalı sıkıntıların olduğunu sorunların olduğunu biliyoruz bunları çözmek adına gerekli adımları atacağız.  2020 yılında bu organizasyon hayata geçecek o kadar çok çocuğa geçirebiliriz amacımız çocuklara spor yaptırmak ve organizasyon sonucu çok yetenekli çocuklar da keşfedebiliriz” diye konuştu.

ÖNCE İZMİR SONRA ULUSLARARASI

Atletizm, basketbol ve voleybol olarak 3 ana branş belirlenirken 2 branşında ilçe spor kulüplerinden gelen talepler doğrultusunda belrileneceği aktarıldı.  İlçe oyunlarında oluşturulacak İzmir karma takımıyla ‘Akdeniz Kentler Birliği’ ve ‘Cittaslow’ gibi uluslararası ağlarda spor müsabakalarının İzmir’in ev sahipliğinde düzenlenmesi hedefleniyor. 

Öte yandan toplantıda ilçe spor kulüplerinin temsilcileri tesisleşme sorunlarını aktarırken, Daire Başkanı Orhunbilge, tesis problemleriyle alakalı büyükşehir belediyesinin gerekli çalışmaları başlattığını sorunların kısa sürede çözüleceğini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.