Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Belediyesi İzmir Hilton'u almak için harekete geçti

Büyükşehir Belediyesi İzmir Hilton'u almak için harekete geçti

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki İzmir Hilton Oteli’nin ya tamamını satın alacak ya da yüzde 23.84 oranındaki hisselerini büyük ortağa satacak. Şubat ayında ortaklardan hisselerin değerinin hesaplanmasını isteyen Büyükşehir Belediye CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu, gelecek rakama göre karar vereceklerini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 24.03.2013 - 13:52
İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, 1987 yılında eski Başkan Burhan Özfatura döneminde 7 bin metrekare arsa karşılığında yüzde 23.5 hissesine ortak olduğu Hilton’u Oteli’ni yapan İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş.’nin ortaklarıyla daha önce mahkemelik oldu. Büyükşehir Belediyesi yönetimi, kasalarına bu ortaklıktan dolayı bugüne kadar 1 kuruş girmememesine karşın sürekli sorun yaşadı. Oteldeki bazı gayrimenkuller satıldı, ortaklık yapısı değişti. Belediye’nin önüne yeni borçlar çıkarıldı. Ancak, açılan davalarla bunun önüne geçildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Hilton Oteli’nin sahibi İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş.’deki belediye hisselerini korumak için yaptıkları ve kazandıkları hukuki mücadelenin ardından bu kez radikal bir kararı uygulamak için harekete geçti. Ortaklık yapısı ve geçen 20 yılı aşkın süredir pek çok problemle karşılaştıklarını belirten Aziz Kocaoğlu,"Çünkü belediye olarak ortaklığı sürdürmenin doğru olmadığı kanaatinde olduklarını açıkladığı yılı aşkın süredir 7 bin 200 metrekare büyüklüğünde, İzmir’in en önemli yerindeki arsayı vermiş, 23.84 hisse alınmış. Bu arada borçların ödenmesi için gayrimenkulün bir kısmı satılmış. Hissemiz yine 23.84 kalmış. Mukavelede bu rakam yazıyor ama çok problem var. Sermaye artışı yok. En başında İzmir Büyükşehir Belediyesi arsası ipotek edilerek bankalardan kredi alınmış. Yani Hilton Oteli belediye ile finanse edilmiş. Sonra birileri araya girmiş ve ortak olmuş" dedi.



YA HİSSELER SATILACAK YA DA OTEL ALINACAK

Kocaoğlu, ortaklık yapısından kaynaklanan ve belediyenin haklarının koruması açısından Hilton Oteli’yle ilgili yeni bir karar aldıklarını söyledi. Ortaklığın belediye ve İzmir’in yararı açısından bitirilmesinin daha doğru olacağı kanaatinde olduklarını belirten Kocaoğlu, İzmir Enternasyonel Otelcilik A.Ş.’deki büyük ortaklardan birisiyle geçen ay görüştüğünü ve otelin geleceğini etkileyecek teklifi yaptığını söyledi. Kocaoğlu, "Ben bir değerlendirme yapmalarını ve bize otel hisseleriyle ilgili bir fiyat önerisinde bulunmalarını istedim. Fiyat uygun gelirse parayı alıp otel hisselerini kendilerine satacağımızı ya da parayı Büyükşehir Belediyesi’nin vereceğini ve otelin tamamını satın alacağı yönünde önerimi söyledim. Bu noktadayız. Henüz bir yanıt gelmedi. Bu arada bizim arkadaşlar da değer tespiti yapıyor" bilgisini verdi.

DAHA ÖNCE NELER OLDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile, 1987 yılında, eski Başkan Burhan Özfatura döneminde 7 bin metrakare arsa karşılığında yüzde 23.5 hissesine ortak olduğu Hiltonu Oteli’ni yapan İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş. ilişkileri sık sık gerildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2007 yılında Hilton hisselerini korumak için harekete geçti. İzmir Enternasyonel Otelcilik A.Ş.’de kurucular arasında yeralan ve şirketi yöneten Kurdoğlu Ailesi, 2007 yılında 45 milyon dolar olduğu önesürelen borçları kendilerine ait Ata Holding’in satın alması için yönetim kurulu kararı aldı. Bu kararın oylamasında Büyükşehir Belediyesi ret oyu kullandı. Büyükşehir Belediyesi, Kurdoğlu Ailesi'nin kendilerine ait bir şirkete borç devri olduğu, bunun Ticaret Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle oylamada yeralmamaları gerektiğini savundu. Karar oyçokluğuyla alındıktan sonra ise İstanbul 8. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde yönetim kurulu kararının iptali davası açtı. İstanbul 8. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ticaret Kanunun 332. maddesine dayanarak davayı kabul etti. Böylece yönetim kurulu kararı iptal oldu(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.