Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8475
%0.33
Altın 2.503,520
%0.77
Bist-100 9.682,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Belediyesi ile DİSK anlaştı

Büyükşehir Belediyesi ile DİSK anlaştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN A.Ş. ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, arabuluculuk süresi bitiminden hemen sonra anlaşmayla sonuçlandı. Büyükşehir Belediyesi ile DİSK anlaştı

  • Ege Postası
  • 26.03.2019 - 10:45

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN A.Ş. ile DİSK Genel İş İzmir 1 ve 3 No'lu Şubeler arasında süren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde, greve çıkılmadan anlaşmaya varıldı. Sendika, İZELMAN'ın yüzde 25'lik ücret zammı teklifini kabul etti. 

Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN A.Ş. ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş 1 ve 3 No'lu Şubeler arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, arabuluculuk süresinin bitmesinin ardından anlaşma sağlandı. İZELMAN Genel Müdürlüğü, aşevleri, park ve bahçeler, otoparklar gibi 17 ayrı birimdeki 6 bin 300 işçiyi ilgilendiren ve 1 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2020 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesiyle, çalışan personelin günlük brüt ve sosyal yardımları kapsayan giydirilmiş ücretlerinde ortalama yüzde 25 artış sağlandı. İmzalanan sözleşme ile ayrıca İZELMAN çalışanlarına ek sosyal yardımlar da verileceği bildirildi.

Genel İş Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral, DİSK Ege Bölge Temsilciliği binasında yaptığı açıklamada, "Bu toplu sözleşmeyi, ekonomik, mali ve sosyal haklar açısından birçok kazanımla, üyelerimizin istediği zam oranlarında bağıtlıyoruz. İzmir halkına, üyelerimize ve sendikamıza hayırlı olsun" dedi. Saral, yeni sözleşmedeki kazanımlarıyla ilgili ise, "Yeni sözleşmeyle taban ücretlere yüzde 25 zam, mali ve sosyal haklarla ilgili tüm maddelere yüzde 25 zam, iş güçlüğü zammı kart primi ve koku priminin alanının genişletilmesi, yıllara göre kıdem zammı artışı gibi haklar elde ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.