Dolar 32,5982
%0.38
Euro 34,8047
%0.21
Altın 2.501,230
%0.67
Bist-100 9.434,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yeni adresi belli oldu

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yeni adresi belli oldu

İzmir’de meydana gelen depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediye binası tahliye edilmiş ve başkanlık makamı ile hizmet birimleri geçici süreliğine Kültürpark’ta yer alan birimlere taşınmışlardı. Yeni büyükşehir belediye binası için çalışmalar devam ederken şu an İzmir Sanat’ta faaliyet gösteren başkanlık makamı eski belediye binası olarak bilinen Egemenlik Evi’ne taşındı. Taşınma işleminin bu hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 07.01.2021 - 15:24

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde 117 vatandaş hayatını kaybetmişti. Depremde 17 bina da yıkılırken birçok bina da hafif, orta ve ağır hasar almıştı.

Depremde hasar meydana gelen binalardan biri de İzmir Büyükşehir Belediye binası olmuştu.

Depremin hemen ardından Büyükşehir binası boşaltılmaya başlanmıştı. Binada bulunan başkanlık makamı, özel kalem, genel sekreterlik ve hizmet birimleri geçici süre Kültürpark’ta bulunan hollere ve İzmir Sanat’a taşınmışlardı.

Depremin ardından depremzedelerle ilgili çalışmaların sona ermesiyle birlikte yeni Büyükşehir binası yeniden gündeme gelmişti.

Binanın yıkılıp yıkılmaması konusundaki tartışmalar ve yeni yer arayışları devam ederken flaş bir karar alındı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamının yeni adresi Egemenlik Evi olarak bilinen eski belediye binası oldu.

Edinilen bilgilere göre taşınma işlemleri başladı.

Edinilen bilgilere göre şu ana kadar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, Genel Sekreterlik binaya taşındı.

Başkanlık makamının taşınma işlemlerinin ise bu hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor. Yeni büyükşehir belediye binası netleşene kadar başkanlık makamının Egemenlik Evi’nde olacağı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tunç Soyer’in şu an makam olarak kullandığı İzmir Sanat’taki başkanlık makamının boşlatılmayacağını ve Başkan Soyer’in orayı da kullanmaya devam edeceği ancak protokol başkanlığı olarak Egemenlik Evi’nin kullanılacağı öğrenildi.

Binada yalnızca Başkanlık makamı, özel kalem, genel sekreterlik, genel sekreterliğin sekreteryası ve başkan vekilinin olacağı ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.