Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükelçiden anlamlı ziyaret

Büyükelçiden anlamlı ziyaret

Singapur'un Ankara Büyükelçisi A. Selverajah, İzmir Ticaret Odası Başkanı (İTO) Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin konuşulduğu ziyarette, A. Selverajah 1 Ekim'de yürürlüğe giren Türkiye-Singapur Serbest Ticaret Anlaşması sonrası iki ülke arasındaki 1 milyar dolarlık ticaret hacminin artmasını amaçladıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 26.10.2017 - 17:46

İTO Ekrem Demirtaş, Singapur Ankara Büyükelçisi A. Selverajah’ı makamında ağırladı. İki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin çok uzun geçmişe dayandığını belirten Selverajah, Türkiye'yle Singapur arasında 2014 yılında stratejik anlaşmalar imzalandığı ve bu anlaşmaların iki ülke içinde çok önemli olduğunu ifade etti. Singapur Başbakanı Lee Hsieng Loong'un 2015 yılında G-20 ziyareti için Antalya'ya geldiğini hatırlatan Selverajah, Türkiye-Singapur Serbest Ticaret Anlaşması’yla birlikte iki ülke arasındaki 1 milyar dolarlık ticaret hacminin daha artacağını söyledi. İki ülke arasındaki gümrük vergilerinin indirilmesi-sıfırlanması ve ithalat-ihracat kısıtlamaları konularında düzenlemeleri kapsayan Türkiye-Singapur Serbest Ticaret Anlaşması'nın ağustos ayında Resmi Gazete'de yayınlandığını hatırlatan Selverajah, "1 Ekim itibariyle ise yürürlüğe giren Türkiye-Singapur Serbest Ticaret Anlaşması sonrası 1 milyar dolar olan ticaret hacmimizde ciddi bir artış olacaktır. Bu anlaşma iki ülkenin işadamları için faydalı olacak. Singapur'da iş adamlarının bu anlaşmadan nasıl faydalanması gerektiğini anlatan kitap hazırlandı. Bu anlaşmayı çok önemsiyoru" şeklinde konuştu. Singapurlu iş adamlarının Türkiye'den Balkan coğrafyasına, Türk iş adamlarının da Singapur'dan Güney Asya'ya açılmak için bu anlaşmanın önemini bildiklerini vurgulayan Selverajah, 29 Ekim'de Singapur Ekonomi Bakanlığı tarafından iş adamlarına bu anlaşma hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacağını söyledi.

Türkiye'nin özellikle tekstil ve beyaz eşya alanında çok iyi olduğunu dile getiren Selverajah, "Singapur'daki evime perde takmaya gelen işçi bana ürünün çok kalite olduğunu ve Türkiye'den geldiğini söylemişti. Çok şaşırmıştım" dedi. Ayrıca Selverajah, Singapur merkezli bir firmanın Mersin Limanı'nın yüzde 51'ine sahip olduğunu ve Mersin Limanı'nın kapasitesini artırmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise Singapur’u ziyaret ettiğini ve limancılık anlamında çok gelişmiş bir ülke olduğunu belirterek şunları söyledi:

Singapur’a üç dört gittim. İzmir’le Singapur arasında 30 milyon dolarlık ticaret hacmi var. Bu rakam çok komik. Bunun artması için elimizden geleni yapmaya hazırız." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.