Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük savaş orada yaşanacak

Büyük savaş orada yaşanacak

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında terör örgütleriyle mücadele sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) desteğiyle Suriyeli muhalifler her geçen gün ilerlemeye devam ediyor. Diğer yandan PYD ise IŞİD'in elindeki El-Bab'ı işgal etmeyi planlıyor.

  • Ege Postası
  • 31.08.2016 - 08:23

El- Bab Yerel Meclis Başkanı Talel Abu Suriye'nin en büyük ilçesi olan El- Bab'ın stratejik önemini anlattı.

El-Bab'ın mali özelliğine dikkat çeken Abu, “El-Bab ilçesi Halep'in en büyük ilçesi, bölgenin sanayi ve ticaret merkezi olması hasebiyle özel öneme sahip.

SANAYİ VE TİCARET MERKEZİ

DAİŞ terör örgütü ilçeyi 2014 yazında işgal etti. DAİŞ için de Rakka'dan sonra ikinci başkent niteliği taşıyor. Rejim, PYD ve muhalifler için El-Bab hayati öneme sahip. Şuan Rejim'in ilçeye uzaklığı 15 kilometre iken, PYD'ye 25 kilometre, muhalifler ise 23 kilometre mesafede konuşlanmış durumda. Muhaliflerin hem Çobanbey hem de Cerablus'dan iki hat üzerinden ilerlerken, rejim Kuveyris beldesinden El-Bab yönünde ilerliyor.

ABD SAVAŞI KÖRÜKLÜYOR

PYD ise Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerinden El-Bab'a yönelik tehdit unsuru olarak varlığını sürdürüyor" dedi.

ABD'nin Suriye'de tutarsız politika sürdürdüğünü vurgulayan Abu, “Esad rejiminin sivil katliamları, PYD'nin Arap, Türkmen ve kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri tehciri, IŞİD'in tekfir aşırılığı ve sonrasında estirdiği terör hepsinin terör örgütü olması için yeterli gerekçeler. ABD- PYD organizasyonuyla üretilen farklı isimlerdeki taşeron örgütler, hem bizim hem de Suriye halkı için en büyük tehdit. Suriye'de ABD'nin tutarsızlığı savaşın dehşetini derinleştiren en önemli unsur oldu. Tüm halkımız oynanan oyunun farkındadır" ifadelerini kullandı. (Yenişafak)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.