Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük Körfez projesinde takvim nasıl işleyecek'

Büyük Körfez projesinde takvim nasıl işleyecek'

Kocaoğlu, askıya çıkan Körfez Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Projenin başlaması için takvimin ne olduğu, çalışmaların ne zaman başlayacağı sorusunu yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, yapılacak adayla ilgili izin süreci olduğunu, bazı araştırmaların da tamamlanması gerektiğini söyledi. Körfez Projesi ÇED raporu askıya çıktı

  • Ege Postası
  • 24.08.2016 - 12:24

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyük Körfez projesinde işin zor noktasının aşıldığını, proje tamamlandığında İzmir Körfezi'nde denize girileceğini söyledi. Kocaoğlu, askıya çıkan Körfez Projesi ÇED raporuyla ilgili yaptığı değerlendirmede ise projenin geçmişinin 10 yıla dayandığını söyledi. Kocaoğlu "Yaptığımız bilimsel çalışmalar, ihale süreci, dosyanın hazırlanması, eksikliklerin tamamlanması bu konuda bir siyasi irade eksikti. Onu da defalarca sizlerle paylaştık. Siyasi irade 'tamam bu iş olsun' deyince hızlı bir şekilde gerçekleşti. Ben tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ama en çok da Büüykşehir Belediyesi İZSU ve Planlama Birimine, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstisü'ne teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte çalışmasaydık bu proje zaten ortaya çıkmazdı. Bu sadece bir kanal projesi değil. Sadece bir liman yolunun büyümesi projesi değil. Bu proje, dünyanın sayılı çevre geri dönüşüm projelerinden, kazanım projelerinden bir tanesidir. Şu anda da Körfez'de balık miktarı ve çeşidi arttı. Bu proje başladıktan sonra yine eskiden olduğu gibi Körfez, canlı cenneti olacak. Hepimiz de evlerimizden çıkıp denize girebileceğiz. Bu projeyi gerçekleştirdiğimiz zaman İzmir dünyada bugünkü saygın konumunun kat be kat üstünde saygınlık kazanacak" dedi.

Projenin başlaması için takvimin ne olduğu, çalışmaların ne zaman başlayacağı sorusunu yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, yapılacak adayla ilgili izin süreci olduğunu, bazı araştırmaların da tamamlanması gerektiğini söyledi. Kocaoğlu " Bu noktaya gelmesi, düğmeye basılması, işin en zor noktasıydı. Bu aşıldı. Bundan sonrası teknoloji. Birlikte koşturarak gerçekleştireceğimiz işler. Önemli olan bu noktaya gelmekti. İş makinalarının bir kısmını almıştık, yenilerini alacağız, bu iş bitmeyecek. İzmir yaşadığı müddetçe Körfez projesi sürecek ve İzmir'de yaşayan insanlar da körfeze girecek"dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.