Dolar 32,6845
%0.65
Euro 34,9280
%0.56
Altın 2.512,070
%1.11
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük Altay'a büyük eser

Büyük Altay'a büyük eser

İzmir’in asırlık çınarının, 105. yaş kutlamaları için çok özel bir belgesel hazırlandı. Camianın duayenlerinden Kemal Zorlu’nun hazırlattığı belgeselde 105 yıllık tarihe dönem dönem tanıklık edenler, siyah-beyaz aşkı anlatıyor. Altaylılar için tarihi değer taşıyan 71 dakikalık film, 15 Ocak günü 19.14’te Kültürpark’taki  İzmir Sanat Merkezi’nde gösterilecek. 105. yaş kutlamaları için özel belgesel hazırlandı

  • Ege Postası
  • 13.01.2019 - 10:56

Türkiye’de hep ilkleri gerçekleştiren İzmir’in asırlık çınarı Altay Spor Kulübü, 105. yaşını, yine bir ilki gerçekleştirerek kutlayacak. Siyah-beyazlı kulübün 105. kuruluş yıldönümü, bu yıl sıradan bir baloyla değil, Altay’ın “büyüklüğünü” anlatan bir belgeselin gösterimiyle kutlanacak. Camianın duayenlerinden Kemal Zorlu’nun hazırlattığı  ve Altay’ın 105 yıllık tarihine dönem dönem tanıklık eden unutulmaz isimlerin siyah-beyaz aşkını anlattığı 71 dakikalık belgesel, 15 Ocak günü saat 19.14’te Kültürpark’taki  İzmir Sanat Merkezi’nde gösterilecek.

Zorlu’nun Altay Sosyal Dayanışma Denreği’ne armağan ettiği ve 15 Ocak’ta derneğin düzenlediği bir organizasyonla gösterime girecek filmde, Altay’da kaptanlık pazubantını takan unutulmaz sporcular ve hayatta olan başkanlar ve kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu Altay sevgisini kelimelere dökerken, anılarıyla tarihe ışık tutuyor. 39 unutulmaz ismin röportajının yer aldığı film, Altay Spor Kulübü için çok önemli bir belge olma özelliği taşıyor.

ALTAY’IN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ANLATACAĞIZ

“Benim üçüncü çocuğum Altay’dır” diyen babası Mazhar Zorlu’nun kendilerine bıraktığı en büyük mirasın Altay sevgisi olduğunu vurgulayan Kemal Zorlu, “Yıllarca İzmir’in asırlık çınarına yönetici olarak hizmetlerde bulunduk. Artık bizim misyonumuzun Altay’ın büyüklüğünü gelecek nesillere anlatmak ve onlara yol göstermek olduğu düşüncesiyle bu filmi hazırladık. Umarım amacına ulaşır ve unutulmaz isimlerin röportajlarının yer aldığı film, kulüp için önemli bir belge olarak arşivlerde yerini alır. Bu filmi hazırlarken, atladığımız, ulaşamadığımız kişiler de oldu. Ancak sporcu ve yönetici olarak Altay tarihine geçen bir çok isme ulaştık. Güzel bir eser oldu” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.