Dolar 32,6845
%0.65
Euro 34,9280
%0.56
Altın 2.512,070
%1.11
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Burun estetiğinde iyileşme süreci

Burun estetiğinde iyileşme süreci

İnsanların burunları doğuştan gelen nedenler yüzünden ya da çarpma ve kazalara bağlı olarak şekil bozuklukları gösterebilmektedir. Burun estetiği şekil bozukluklarının ortadan kaldırılmasına ve daha rahat şekilde nefes alınabilmesine olanak tanıyan cerrahi girişimler olarak tanımlanabilmektedir. İşlemlerin cerrahi olmasına karşın artık modern tıp teknolojileri sayesinde farklı uygulamalar ile birlikte de burun şekillerinin değişim mümkündür. Doldu gibi uygulamalarla burun şeklinin değişimi için bireylerin öncelikle muayene olarak işleme uygun olup olmadıklarını öğrenmeleri gerekmektedir.

  • Ege Postası
  • 04.12.2019 - 18:17

Hastaların ilk aşamada kendilerini rahat hissedebildikleri bir uzman bulmaları istenmektedir. Uzman konusunda istenen hedeflere varılmasının ardından genel muayeneler yapılarak nasıl bir burun formu oluşturulacağı belirlenmektedir. Burun estetiği yaptırmak isteyen kişilerin sigara kullanıyorlarsa minimum bir hafta öncesinde kullanımlarını bırakmaları şarttır. Aynı şekilde operasyon sonrasında da kanama riskini artırdığı için sigara kullanılmamaya devam edilmelidir. Estetiklerin süresi uzmanların burunda nasıl bir işlem uygulayacaklarına göre değişim göstermektedir. Ancak daha rahat çalışmak, hastaların işlemlerden psikolojik olarak etkilenmelerine mani olmak için işlemler genel anestezi ile yapılmaktadır. 

Hastalar estetik sonrasında bir atel ve bandajla uyanmaktadır. Ağrı kesiciler ve uzmanların yerinde uygulamaları, acı ve ağrı hissini minimumlara indirmektedir. Bazı hastaların herhangi bir ağrı hissetmedikleri bile görülmektedir. Operasyondan sonra buz kompreslerinin yapılması, burunda oluşabilecek şişlik ve morlukların giderilmesi açısından önemlidir. Burun estetiği sonrasındaki günlerde mümkün olduğu kadar çok yastıkla dike yakın şekilde uyumak da atlanmaması gerekli olan adımlardandır. Yapılan bu uygulama da morluk oluşmamasına yöneliktir. Son olarak estetik neticesinde hastanede uzun süre kalınmasına gerek olmadığı da bilinmelidir. Normal şartlar altında bireyler operasyonlardan sonraki gün taburcu edilmektedir. 

Estetik kapsamında atelin çıkarılması bir hafta içerisinde gerçekleştirilmektedir. Uzmanlar iki hafta içerisinde bandajların da çıkarılmasını sağlamaktadır. Herhangi bir sorun yaşamayan ve doktor önerilerini takip eden hastaların iyileşme süreleri bir ay kadardır. Fakat bu süreç yanlış anlaşılmamalıdır. Bir aydan kasıt günlük yaşama dönüş değildir. Bireyler günlük yaşamlarına operasyonlardan birkaç gün sonra dönebilmektedir. Burun estetiği sonrasında yüzde oluşan ödemlerin tam manası ile ortadan kalkması, burnun yeni şeklinin belli olması ise altı ay kadar sonra gerçekleşecektir. Tabi bu durum hastaların fizyolojik özelliklerine göre değişim gösterebilmektedir. 

Burun Estetiğinde İyileşme Süreci

Eğer sizde burun estetiği yaptırarak doğal bir görünüme kavuşmak istiyorsanız aşağıda bulunan bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

https://www.egesante.com/rinoplasti-burun-estetigi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.