Dolar 32,4643
%-0.07
Euro 34,8355
%-0.39
Altın 2.446,990
%0.44
Bist-100 9.878,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Burak Oğuz’un ifadesinde ‘Ege’de Son Söz’ bombası! FETÖ'den kapatılmıştı ismi yeniden...

Burak Oğuz’un ifadesinde ‘Ege’de Son Söz’ bombası! FETÖ'den kapatılmıştı ismi yeniden...

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan ve 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Urla Belediye eski Başkanı CHP'li Burak Oğuz’un savcılık ifadesinde İzmir’de yayın yapan Ege'de Son Söz İnternet haber portalı ile ilgili şok ifadeleri yer aldı. Oğuz savcılık ifadesinde bir tek Ege’de Son Söz’ün adının verirken, Oğuz’un aynı kurumun WEB TV’sinde söylediği "Uzun bir aradan sonra evime geri döndüm" sözlerin de dikkate alınacağı iddia ediliyor. Burak Oğuz’un ifadesinde ‘Ege’de Son Söz’ bombası

  • Ege Postası
  • 12.02.2020 - 16:50

EGEPOSTASI - İzmir'de, FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileriyle telefonda irtibat kurduğu tepsit edilen, tutuklanarak cezaevine gönderilen ve hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan iddianame hazırlanan Urla Belediye eski Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un savcılıkta verdiği ifadedeki şok detaylara Egepostası ulaştı. Oğuz’un ifadesindeki detaylar kamuoyunda çok konuşulacak nitelikte.

Burak Oğuz’un savcılıkta verdiği ifade kamuoyu tarafından merak konusu olmuştu. Burak Oğuz’un tutuklanmasından sonra savcılık tarafından hazırlanan ve kabul edilen iddianame flaş ayrıntılar yer aldı.

Medyayla ilgili savcılık sorgulamasında; Oğuz’un ticari ilişkileri ve faaliyetlerinin savcılık tarafından didik didik edildiği anlaşılıyor. Oğuz’un ifadesinde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yürütülen soruşturmalar kapsamında kapatılan ve uzun yıllar yazarlığını yaptığı  Ege'de Son Söz için kullandığı sözler medya ve siyaset dünyasında bomba etkisi yarattı. 

“HATIRLADIĞIM KADARIYLA EGE'DE SON SÖZ VAR”

Savcılık sorgusunda Başkan Oğuz’a yöneltilen “Geçmişten günümüze kadar sahibi olduğunuz veya sigortalı olarak çalıştığınız muhasebe ve/veya mali müşavirlik şirketlerinin faaliyetleri kapsamında muhasebe hizmetlerini yürüttüğünüz şirketler arasında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı olan şirket bulunmakta mıdı? Bulunmakta ise şirketlerin işletme unvanları, kim veya kimlere ait olduğu hususları ile şirketler ile aranızdaki ticari ilişkinin gerçekleşmesi hususundaki bağlantının hangi şartlarda ve kimlerin aracılığı ile gerçekleştiği hususunda ifadenizi veriniz” sorusuna yanıtı şok etti. 

Oğuz savcının soruna şu sözlerle yanıt verdi; 

“Ben birçok şirkete mali müşavirlik hizmetinde bulundum. Bunların içinde mutlaka FETÖ ile alakalı şirketler vardır. Ancak hatırladığım kadarıyla “Ege'de Son Söz isimli internet haberciliği yapan bir şirket vardı. Belirttiğim üzere birçok şirketle çalıştığım için net bir bilgi söylememem de söz konusu değildir”
Burak Oğuz’un ticari ilişkisi bulunan şahıslara ait pek çok şirketin defterlerini tuttuğu, ancak savcının mütalaasında Burak Oğuz’un FETÖ ile ilgili şirket olarak sadece Ege’de Son Söz’ün ismini verdiği görüldü.

Öte yandan, Ege'de Son Söz yöneticilerinin savcılığın çağrısı üzerine adliyeye giderek ifade verdikleri de iddia edildi.

SAVCILIK KAPSAMI GENİŞLETECEK İDDİASI

Oğuz’un ifadesinin ardından savcılığın Ege'de Son Söz ile ilgili bölümü ihbar olarak kabul etiği ve bu konuda geniş çaplı bir inceleme başlatmaya hazırlandığı ve şirketin hesaplarının da  incelemeye alınacağı iddia edildi.

Son olarak Burak Oğuz’un belediye başkanı seçilmesinin ardından Ege’de Son Söz TV’de katıldığı programda ‘Uzun bir aradan sonra evime geri döndüm’ ifadesinin de dikkat çekmişti.

27 Temmuz 2016 günü yayınlanan Resmi Gazete’deki  "OHAL Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler" kapsamında Ege'de Son Söz kapatılmış, bir süre kapalı kalan internet haber portalı yeniden açılmıştı. Burak Oğuz’un ifadesi sonrası yeniden açılmasıyla ilgili alınan karar da tartışmaya açılmış oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.