Dolar 32,3405
%0.19
Euro 35,1073
%-0.21
Altın 2.239,960
%-0.16
Bist-100 8,90
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Burak Oğuz tahliye edildi

Burak Oğuz tahliye edildi

İzmir'de, FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileriyle telefonda irtibat kurduğu suçlamasıyla tutuklanıp, Urla Belediye Başkanlığı görevinden alınan CHP'li İbrahim Burak Oğuz hakkında karar çıktı. Mahkeme heyeti, Oğuz'a silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Oğuz, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurulup, yurt dışı yasağı konularak tahliye edildi.

  • Ege Postası
  • 03.07.2020 - 12:06

EGEPOSTASI/AA-Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu iddiasıyla dava açılan ve görevden uzaklaştırılan eski Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Oğuz, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Avukatların hazır bulunduğu duruşmayı sanığın eşi ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de takip etti. 

Oğuz, suçlamaları reddederek, muhasebesine baktığı şirketlerin yasal çerçevede, hakkındaki tanık ifadelerinin tutarsız, asılsız ve karalayıcı olduğunu savundu.

Geçmişte mali müşavirlik yaptığını ve ofisini zorluklarla açtığını anlatan Oğuz, şunları söyledi:

"Müşteri için her yere girdim, çıktım. Çankaya'daki esnafla tanıştım ve çevremi genişlettim. Toplantılara da katıldım ancak 2005 yılında evlendim ve bir daha katılmadım. Gülen'in odasını da ziyaret etmedim. Suçlamaları yediremiyorum. Hak etmiyorum. (FETÖ'nün mahrem imamlarından olduğu iddiasıyla aranan Hüseyin Ç. ile ABD'ye aynı uçakla yan yana koltuklarda gittiğine ilişkin iddia) 10 yıl önce New York'a gittim. IGİD Genel Sekreteri, Hüseyin Ç. ile beraber gidebilebileceğimizi söyledi. Sakınca görmedim. Kendisinin Amerika'da ne yaptığını bilmiyorum. New York'u gezdim dolaştım. Seyahatlerin örgütsel olduğu iddiasını kabul etmiyorum.

CHP'ye gizlice girdiğim iddia edilmektedir. Kendimi bildim bileli CHP'liyim. Partimi en iyi şekilde temsil ettim."

Oğuz'un avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savundu. 

Son sözü sorulan Oğuz, suçsuz olduğunu söyledi. 

Heyet, verdiği aranın ardından Oğuz'u "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıl hapse mahkum etti.  

Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezayı 7 yıl 6 aya çıkaran heyet, Oğuz'un duruşmalardaki iyi hali dolayısıyla cezayı 6 yıl 3 aya indirdi.

Heyet, hükümle birlikte yurt dışı yasağı koyarak Oğuz'un tahliyesine karar verdi.

Urla'da 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde CHP'den belediye başkanı seçilen İbrahim Burak Oğuz, FETÖ'ye üye olduğu iddiasıyla 16 Aralık 2019'da tutuklanmıştı. Oğuz, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmış, Urla Kaymakamı Önder Can, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişti.

YÜCEL'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medyadan, "7 aydır tutuklu bulunan Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz 6 sene 3 ay hapis cezası verilerek TAHLİYE EDİLDİ. Tahliye kararı sevindirici. Sn. Burak Oğuz'un istinaf ve temyiz süreçlerinde aklanacağına inanıyoruz." dedi.

SERTEL: GÖREVİNİN BAŞINA DÖNECEKTİR!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Sevgili kardeşim, Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz 7 aylık haksız tutukluluk ardından serbest bırakıldı.
Sevgili kardeşim İstinaf ve temyiz süreci sonucu beraat edecek ve görevinin başına dönecektir. Oğuz ailesine ve Urla’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.



TAHLİYE SONRASI İLK FOTOĞRAF
Burak Oğuz Buca Kırıklar Cezaevi'nden tahliye oldu. Oğuz önce eşiyle kucaklaştı. Burak Oğuz'u CHP İzmir İl Başkanı ile partililer ve Urlalı vatandaşlar yalnız bırakmadı. Oğuz'un tahliyesi sonrası duygusal anlar yaşandı.
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.