Dolar 32,5343
%0.18
Euro 34,7483
%0.05
Altın 2.490,540
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bülent Arınç: Dağıtılmış vakıflara açılması için imkan tanıyoruz

Bülent Arınç: Dağıtılmış vakıflara açılması için imkan tanıyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, başvurulması halinde faaliyetine tekrar izin verilecek 20 civarındaki vakıfla ilgili açıklama yaptı. Arınç, “Aralarında isimleri çok meşhur olanlar da var, isimleri fazla bilinmeyenler de var. Farklı...

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 13:21
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, başvurulması halinde faaliyetine tekrar izin verilecek 20 civarındaki vakıfla ilgili açıklama yaptı. Arınç, “Aralarında isimleri çok meşhur olanlar da var, isimleri fazla bilinmeyenler de var. Farklı dünya görüşüne sahip insanlar da olabilir. Ama biz adaleti tesis etmek için birini diğerinden ayırt etmeksizin 20 yıllık dağıtılmış veya dağılmış tüm vakıfların tekrar açılmasına imkan tanıyoruz.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Tören Salonu’nda düzenlenen Vakıflar Haftası etkinliği sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Dağıtılan vakıfların tekrar faaliyete geçmesine imkan sağlayacak yasal düzenleme ile ilgili bir soru üzerine Arınç, “Biz 1990 yılını baz aldık. Günümüze kadar 20 yıllık bir dönemi kapsıyor. Bu dönem içinde bir genel düzenleme yapıyoruz. Mahkemeler marifeti ile dağılmış ya da dağılmasına karar verilmiş tüm vakıfların yeniden istenirse açılabilmesine imkan sağlayacağız. Kendimiz kurmuyoruz vakıfları, o vakıfların sahipleri bugün tekrar küçük bir sermaye koymak sureti ile bu vakıfları ihya edeceklerse onlara imkan hazırlayacağız. Dağılmasına ya da dağıtılmasına karar verilen vakıfların gayri menkulleri Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne intikal etmiş oluyor. Bunların açılması halinde de bizdeki gayrimenkulleri tekrar bu vakıflara intikal ettireceğiz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne giden bir veya iki mahkemenin dışında, bildiğim kadarıyla 20 ya da 21 vakıf bulunuyor. Ama kaçının tekrar arzu edilip açılacağını biz bilemeyiz. Sadece kanunu çıkartarak bu imkanı sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Bu vakıflar arasında isimleri çok meşhur olanlar olduğu gibi, isimleri fazla bilinmeyen vakıflar da bulunduğunu aktaran Arınç, “Farklı dünya görüşüne sahip insanlar da olabilir. Ama biz adaleti tesis etmek için birini diğerinden ayırt etmeksizin 20 yıllık dağıtılmış veya dağılmış tüm vakıfların tekrar açılmasına imkan tanıyoruz.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.