Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bucalı gençler beraat etti

Bucalı gençler beraat etti

CHP İzmir İl Yönetimi Ankara'ya  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na 'Geçmiş olsun' demek ve  grup toplantısına katılmak üzere gitti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Sekreteri Birgül Değirmenci Bucalı gençlerin Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada savunma avukatı olarak yer almaları sebebiyle erken gitti. Öte yandan CHP'nin iki yıl önceki TBMM grup toplantısında slogan atıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri suçlamasıyla, haklarında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan CHP Buca İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Haydar Göktepe ile 7 partili, beraat etti. Yücel'den hem savunma hem ziyaret

  • Ege Postası
  • 13.03.2018 - 10:40

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Yönetimi bugün TBMM’de yapılacak grup toplantısının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak amacıyla Ankara'ya gitti. İl yönetim kurulu üyeleri sabah saat 08.20 uçağıyla Ankara’ya hareket etti. İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Sekreteri Birgül Değirmenci ise ‘Bucalı gençler davası’ olarak bilinen, Buca Gençlik Kolları üyesi 8 gencin “Cumhurbaşkanı'na hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davada savunma avukatı olarak katılacakları için daha erken saatte Ankara Adliyesi'ne geçti. Gençleri davada CHP Buca İlçe eski Başkanı Çağdaş Kaya da yalnız bırakmadı.

CHP Buca İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Haydar Göktepe ile partili gençlerden Z.K., S.A., N.K., G.G., P.Ç., E.T. ve B.E., 24 Mayıs 2016'da, CHP grup toplantısına katılarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında, iktidar aleyhine slogan attı. CHP'li gençler hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, 8 kişi hakkında Ankara 37'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davada, sanıkların avukatlığını CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci ve Burhanettin Sevencan yaptı. Hâkim, yargılama sonunda, sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadığını belirterek, dördüncü duruşmada, beraat kararı verdi.

Beraat kararında "Mahkemece yapılan yargılama sonunda tüm sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunamadığından atılı suç sabiti görüşmemekle tüm sanıkların CMK 223/’-e maddesine gereği ayrı ayrı beraatlarına karar verilmiştir” denildi. 

Duruşma sonrası konuşan CHP Buca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Haydar Göktepe, adaletin yerini bulduğunu söyledi. Göktepe, CHP'li gençler olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, hak, hukuk, adalet demekten asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Öte yandan CHP İzmir il yöneticileri grup toplantısı öncesi Ankara'da kahvaltıda buluştu.

İZMİR’E DİKKAT ÇEKTİ

CHP İzmir İl Yönetimi Deniz Yücel başkanlığında, İl Kadın Kolları Nurşen Balcı ve Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Ozan Uyan’ın da katılımıyla TBMM’de 15.30’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Kalabalık bir grupla 10 dakika süren görüşmede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’in öneminden bahsettiği ve çalışmaların sürdürülmesi konusunda talimat verdiği ifade edildi. 2019 yerel ve genel seçim çalışmaları konusunda İzmir’e moral veren Kılıçdaroğlu’nun kadın ve gençlik kollarından da etkin çalışma beklediğini ifade ettiği bildirildi. Heyet gece 22.50 uçağıyla İzmir’e dönecek.

Öte yandan İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Genel Başkan  Kılıçdaroğlu ile gün içinde ikinci bir randevusu daha olduğu kaydedildi. Yücel’in bu sabah Ankara Adliyesi’nde görülen Bucalı Gençler davasında beraat eden 8 Buca Gençlik Kolu üyesi ile birlikte Kılıçdaroğlu’nun yanına gittiği ve ikinci bir buluşma daha gerçekleştiği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.