Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'ya 7 yeni park daha!

Buca'ya 7 yeni park daha!

Buca Belediyesi Buca’yı yeşille buluşturmaya 2017 yılında da devam ediyor. Her gün kentin farklı mahallelerine 30 ağaç diken Buca Belediyesi, yıl içinde yapılacak 7 yeni parkla 12 bin 500 metrekare alanı yeşillendirecek. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda belirlendi

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 09:46

Buca Belediyesi, ilçedeki yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bucalıların daha ferah, yeşille iç içe yaşayabileceği, keyifle zaman geçirebilecekleri alanlar yaratma hedefiyle çalışan Buca Belediyesi, kentin 5 ayrı Mahallesi’nde yaklaşık 12 bin 500 metrekarelik alanda 7 park yapacak.

Mahalle ziyaretlerinde muhtarların ve vatandaşların beklenti ve ihtiyaçlarını tespit eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanan 7 ayrı park ile kentin yeşil dokusuna önemli bir katkı sağlanacağını belirterek, “Yıllar içinde sağlıksız kentleşme sürecine yenik düşen ilçemizin en büyük eksikliği yeşil ve sosyal donatı alanları. Bulduğumuz her boşluğu bu nedenle yeşille taçlandırarak, Buca’ya kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Kentin; Yeşilbağlar, Bucakoop ve Hürriyet Mahalleri’nde birer, Çamlıkule ve Akıncılar Mahalleri’nde ise ikişer park inşa etme kararı alan Buca Belediyesi, Bucalıları yeşille ve doğayla buluşturup, çocuklara yepyeni oyun alanları kazandıracak. Toplam 12 bin 500 metrekarelik alanı kapsayan projelerde park, spor ve gezi alanı olarak düzenleme yapılacak.

Birbirinden renkli çocuk oyun alanlarının, doğayla bütünleşip keyifli zamanlar geçirilebilecek yeşil alan ve spor ünitelerinin yer alacağı parklar Bucanın çehresini değiştirecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.