Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluyor!

Buca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluyor!

Buca Belediyesi, kırsal kalkınma için Buca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kuruyor. Buca’yı dünyada markalaştırmak istediklerini vurgulayan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, başta kadın ve gençler olmak üzere tüm kesimleri kooperatife davet etti, “Birlikte üretip hakça bölüşeceğiz” dedi. Başkan Kılıç’tan Bucalılara kooperatif çağrısı

  • Ege Postası
  • 22.01.2020 - 10:09

Elverişli tarım alanları ve kültürel birikimiyle İzmir’in en köklü üretim geleneğine sahip Buca’nın yerel değerleri, kooperatifçilik projesiyle sınırlarını aşmaya hazırlanıyor. Buca Belediyesi tarafından hazırlanan Buca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Projesi için düğmeye basıldı. Hazırlıklarının büyük ölçüde tamamlandığı projenin, 2020’nin ilkbahar aylarında hayata geçirilerek ürünlerini satışa sunması planlanıyor.

BUCA’NIN KÖYLERİNDEN BUCA MARKALI ÜRÜNLER
ilk etapta 10 üye ile yola çıkacak olan Buca Kooperatifi ile, kırsal kesimdeki Belenbaşı, Doğancılar, Karacaağaç, Kaynaklar ve Kırıklar mahallerinde üretilen ürünler pazarlanacak. Tarımsal ürünlerden el emeklerine, hayvancılık ürünlerinden ev eşyalarına kadar tamamen Buca markalı ürünler yer alacağı ürün gamı da oldukça geniş olacak.

“BUCA MARKASI KÜLLERİNDEN DOĞACAK”
Projenin Buca için devrim niteliğinde olduğunu ifade eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Bucamızın bir zamanlar Türkiye’ye mal olmuş bir marka değeri var. Şimdi hemşehrilerimizden aldığımız güçle, Buca markası küllerinden doğacak. Bu proje, Buca’da gerçekleştireceğimiz yerelde kalkınma modelinin ilk sacayağı olacak. Çok kısa bir sürede Türkiye’ye örnek bir yerel kalkınma modelini hayata geçireceğiz” dedi.



İSTİHDAMA DA KATKI
Kooperatife, kadınlar ve gençler başta olmak üzere tüm üreten Bucalıları davet eden Kılıç, “Kooperatifimizin ilk ürünlerini piyasaya sürdükten sonra markalaşma sürecine başlayacağız. Kısa vadede Buca markalı ürünlerimizi tüm İzmir’e, orta vadede Türkiye geneline ve uzun vadede e-ticaret platformlarıyla tüm dünyaya pazarlamayı planlıyoruz. Çalışmalarımızla Buca’nın değerlerini tanıtırken, üreticilerimize de gelir kapısı olacağız. Aynı zamanda istihdama da çok büyük bir katkı sağlayacağız. Kadınlarımız başta olmak üzere kooperatife katılmak isteyen tüm üreten elleri, emekçileri davet ediyoruz. Buca olarak birlikte üretip, hakça bölüşeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.