Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’nın suyu da çevresi de bu çocuklara emanet

Buca’nın suyu da çevresi de bu çocuklara emanet

Dünyanın her yerinde 22 Mart tarihinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Su Günü’ne Bucalı çocuklar damgasını vurdu. Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen Dünya Su Günü etkinliğine katılan ilköğretim çağındaki Bucalı çocuklar, ürettikleri çevre ve su projeleri ile dikkat çekti. Projelerini hayatlarına ve kıyafetlerine de uyarlayan minik öğrenciler çevre bilincini büyük bir maharetle sergiledi.

  • Ege Postası
  • 23.03.2016 - 11:13
Dünya Su günü, Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen etkinlikle masaya yatırıldı. Su günü etkinliğinde önce teknik bilgiler verilip, insanlık için hayati önem taşıyan suyun geleceği değerlendirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Sevgi Tokgöz, en değerli kaynak olan suyun giderek tükendiğini, Türkiye’nin 100 milyonluk nüfusa ulaştığı zaman büyük bir su sıkıntısına düşeceğine dikkat çekti. İZSU Su İshale ve Dağıtım Dairesi Başkanı Ahmet Ali Uslu ise Türkiye’nin küresel ısınmadan etkilenecek 60 ülke içinde yer almaya aday olduğuna vurgu yaparken, 2080’li yıllarda dünyada 100 milyondan fazla insanın su kaynaklarının azlığı nedeniyle göç edebileceğinin altını çizdi.

Dünyanın su durumunu içeren teknik bilgilerden sonra gençler ve çocuklar sahne aldı. Ömer Seyfettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Vazgeçilmez Mavi” başlıklı gelecek kaynağı suyun devamlılığını sağlayacak önlemler içeren projelerini anlattı. Yaşamsal kaynak suyun durumu, sorunları ve çözüm önerilerini içeren sunum izleyenlerin beğenisini kazandı. Öğrenciler etkili sunumlarının sonunda Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık’tan teşekkür plaketlerini aldı.

Dünya Su Günü etkinliğinin en renkli sunumunu ise Buca Şerif Tikveşli İlköğretim Okulu öğrencilerinden geldi. 11 ülke arasında düzenlenen “Uluslararası Su Kaşifleri Projesi” kapsamında haftanın okulu seçilen Şerif Tikveşli İlkokulu’ndan 65 öğrenci önce ödüllü su günü proje sunumunu yaptı, ardından geri dönüşümden kullanıma kazandırdıkları kıyafetleriyle muhteşem bir defile sundu. Defilenin ardından üstün performansları ve yaratıcı düşünceleri nedeniyle tüm öğrenciler, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık tarafından madalya ile ödüllendirildi.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.