Dolar 32,5625
%0.07
Euro 34,9858
%0.45
Altın 2.421,060
%-0.09
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’nın pırlantalarına diş sağlığı eğitimi

Buca’nın pırlantalarına diş sağlığı eğitimi

Buca Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki Anaokulu öğrencilerine diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak ve ağız diş sağlığının önemini kavratmak amacıyla koruyucu ağız ve diş sağlığı eğitimi veriyor. Buca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde şu ana kadar bin 500 miniğe diş ve ağız sağlığı eğitimi verildi, diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

  • Ege Postası
  • 10.12.2014 - 10:24
Miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimini eğlenceli kılmak için karşılıklı diyaloglar ve uygulamalar ile anlatım yapan Diş Hekimi Hülya Demir, eğitimin en etkili olduğu yaş grubunun Anaokulu çağındaki çocuklar olduğunu bu sebeple Anaokulu çağındaki çocuklara eğitim verdiklerini söyledi. Demir, eğitimlerin her yıl artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.  

Flor uygulaması ile çürükler önlenecek

Buca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Suzan Baram, ağız ve diş sağlığı eğitiminin yanı sıra en yakın zamanda çocuklarda erken yaşlardan itibaren yapılan ve ileride oluşabilecek çürük yüzdesinin azalmasında son derece etkili olan flor uygulamasına başlayacaklarını müjdeledi. Suzan Baram, 6 ayda bir kez uygulanan florlama ile Bucalı çocukların daha temiz ve daha sağlıklı dişlere sahip olacağını belirtti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.