Dolar 32,4935
%0.14
Euro 34,7675
%0.13
Altın 2.488,800
%1.08
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'nın meslek kurslarının ünü yurt dışına taşındı

Buca'nın meslek kurslarının ünü yurt dışına taşındı

Buca Belediyesi yıl boyunca açtığı mesleki eğitim ve hobi kursları ile Bucalı kadınların boş zamanlarını değerlendirmelerinin yanında iş sahibi olmalarının da kapılarını açıyor. Buca'nın meslek kurslarının ünü

  • Ege Postası
  • 27.07.2017 - 10:02

Buca Belediyesi’nin beceri ve meslek kursları kadınlara iş imkanı ve ücretsiz güzellik sağlıyor. Evka-1 Semt Evi’nde açılan el ayak bakımı kursu Bucalı kadınların hem iş hem de güzelleşmek için vazgeçilmez mekanı oldu. Kuaförlük sektörünün en çok ihtiyaç duyduğu manikür ve pedikür alanında eğitim veren kurs birçok Bucalı kadına iş ve kendi ayakları üzerinde durma imkanı sağlarken, çevre halkın el ayak bakımlarını ücretsiz yaparak bakımlı ve güzel görünmelerini sağlıyor. Ünü yurt dışına da ulaşan kurs, ülkesinde aldığı diplomaları ile Türkiye’de çalışma imkanı bulamayan Azerbeycan’lı Rasmiye Bülbül’ün iş, aş ve umut kapısı oldu.   

Evka-1 Semt Evi’nde açılan kuaförlük kursu da bu eğitimlerden sadece biri. Kuaförlük eğitimi içinde düzenlenen ve kuaförlük sektöründe büyük ihtiyaç hissedilen el- ayak bakımı kursu Bucalı kadınların yoğun ilgisini görüyor. Uzman eğitmenler tarafından 2,5 ay süresince haftada 5 gün, günde 8 saat verilen manikür- pedikür eğitimine katılan kadınlar kurs sonunda çıraklık eğitimini tamamlayarak kalfalık ve ustalık belgesi için başvurabiliyor. 

Kendilerine ücretsiz olarak sunulan kursta meslek öğrenip, kendi ayakları üzerinde durabilecek iş imkanına kavuşan Bucalı kadınlar, eğitimleri süresince Bucalı kadınların bakımlarını da yapıyor. Zamanı ve imkanı olmayan kadınlar Buca Belediyesi Evka -1 Semt Evi’ni ( 439 10 10- 1910)’dan  arayıp randevu alarak el ayak bakımlarını ücretsiz olarak yaptırabiliyor. 

El- ayak bakım kursu Bucalı birçok kadını aile bütçesine katkı sağlayacak mesleklerine ve güzelliklerine kavuştururken, ünü yurtdışına kadar taşındı. Çalışmak için Azerbeycan’dan Türkiye’ye gelen 52 yaşındaki Rasmiye Bülbül, hemşirelik ve öğretmenlik eğitimi olmasına rağmen diplomalarının denkliği olmadığı için Türkiye’de çalışma imkanı bulamamış. Çaresizlik içinde iş ararken Buca Belediyesi’nin Evka-1 Semt Evi’nde açtığı kursla tanışan Rasmiye Bülbül, artık geleceğe umutla bakıyor. Kendine iş imkanı yaratmak için mücadele veren Rasmiye Bülbül, 2,5 ay süren eğitimin ardından kalfalık ve ustalık belgesini de alıp kendi işini kurmayı hedefliyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.