Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'nın Eşsiz Anıtı tamamlanıyor

Buca'nın Eşsiz Anıtı tamamlanıyor

Buca Belediyesi, Buca Koop Mahallesi’ne yepyeni bir meydan ve dünyada eşi benzeri olmayan anıt kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Piriştina çalışmaları yerinde inceledi

  • Ege Postası
  • 07.11.2016 - 11:44

2 bin metrekare alan üzerinde konumlanan, yan yollardaki düzenlemelerle 16 bin 500 metrekarelik dev bir alanı kapsayan Buca Koop Meydanı’nda, Heykeltraş Ekin Erman’ın dünyada bir ilki gerçekleştirerek, Bucalıların ses izlerinden oluşturacağı anıtın yapımında sona gelindi. Ses izlerinden oluşan anıtın yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,  Buca’da meydan düzenlemelerinde seferberlik başlattıklarını, projenin startını da Kasım ayı sonunda törenle açacakları Buca Koop Meydanı’nda vereceklerini açıkladı.

İlçede kent dokusunu yenilemek amacıyla çalışmalarına hız veren Buca Belediyesi, Buca Koop Mahallesi’ne kazandıracağı modern ve dikkat çekici meydan projesinde sona yaklaştı. 2 bin metrekarelik alanda konumlanan ama çevredeki yan yollarla birlikte 16 bin 500 metrekarelik alana yayılan Buca Koop Meydanı’nda düzenlemeler süratle devam ederken 15 metre yüksekliğinde ve kompozit malzemeden yapılan ‘Ses İzleri’ anıtında da son rötuşlar yapılıyor.

Geçtiğimiz aylarda meydana kurulan ses odalarında, binlerce kent sakininin tavandan sarkan testilere vurmasıyla oluşan seslerini kayıt altına alan Heykeltraş Ekin Erman, ses izlerinde oluşan figürleri çıkararak Buca Koop anıtının motiflerini oluşturmaya başlamıştı. Geçen zaman içinde binlerce sesi inceleyen Erman, dünyada eşi benzeri olmayan ve Bucalıların ses izlerini anıtlaştıran proje için bin 800 ses izi figürü çıkardı.

Kasım ayı sonunda hizmete açılacak meydan çalışmalarını yakından takip eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, heykeltıraş Ekin Erman tarafından hazırlanan ve kent dinamiklerinin ses izlerinden çıkan figürler ile oluşacak anıt projesini atölyeye giderek yerinde inceledi.

Buca’ya böylesi eşsiz bir eser kazandıracak olmaktan mutluluk ve heyecan duyduklarını vurgulayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kasım ayı sonuna kadar Buca Koop Meydanı’nı tamamlayıp, görkemli bir törenle açacaklarını söyledi. Buca Koop projesinin Buca’da meydanların iyileştirilmesi yönünde başlattıkları seferberliğin başlangıç noktası olduğunu belirten Başkan Piriştina, Buca’nın tüm meydanlarını baştan yaratacaklarını müjdeledi. Buca Koop Meydanı’nda “Buca’nın Ses İzleri” anıtı dışında; oturma alanları, engelli geçişine uygun kaldırım, yaya yolları ve ahşap güneş kırıcılarında yer alacak. Projenin tamamlanması ile bölge modern bir yaşam alanına kavuşurken, yapılması planlanan sanatsal dokunuşlarla Buca Koop cazibe merkezi haline gelecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.