Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Kültür Çalıştayı

Buca Kültür Çalıştayı

Buca Belediyesi'nin Turizm Haftası nedeniyle düzenlediği kenti tüm yönleriyle irdeleyen 'Buca Kültür Çalıştayı” yapıldı. Uzman konukların değerlendirme ve tespitleri ışığında gerçekleştirilen Çalıştay’da, Buca’nın tarihi dokusu, doğa turizmi, müzecilik ve yepyeni tarihi bulgular başlıkları irdelendi.

  • Ege Postası
  • 18.04.2018 - 10:56

Buca Belediyesi tarafından düzenlenen “ Buca Kültür Çalıştayı” Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında iki oturum halinde gerçekleşen Çalıştay’da, D.E. Ü. Edebiyat. Fak. Müzecilik Bölümü Müzecilik Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Remzi YAĞCI- Buca'da Müzecilik, D.E. Ü. Edebiyat. Fak. Arkeoloji Bölümü Restorasyon Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ali Kazım ÖZ - Yeni Keşifler Işığında Antik Dönemde Buca, ( D.E.Ü. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hümeyra Birol AKKURT- Buca Kentsel Sit ve Koruma Politikaları, D.E. Ü. B.E.F. Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Raziye ÇAKICIOĞLU OBAN- Buca Kırsalında Neler Oluyor, Ege Orman Araştırma Müdürlüğü’nden Dr. Mustafa BATUR- Buca'da Doğa Turizmi, Gazeteci -Yazar Tayfur GÖÇMENOĞLU- Mübadilden Levanten'e Buca Hikayeleri başlıklarında sunum yaparak Buca’yı tüm yönleriyle değerlendirdi.

D.E. Ü. Edebiyat. Fak. Müzecilik Bölümü Müzecilik Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Remzi YAĞCI, Buca’nın tarihi eser ve değerler bakımından büyük bir potansiyeli olduğuna dikkat çekerken, Buca Belediyesi tarafından hazırlıkları sürdürülen Köy Müzesi kurma projesinin çok yerinde bir karar olduğunu söyledi.  

Yeni Keşifler Işığında Antik Dönemde Buca başlığıyla sunum yapan D.E. Ü. Edebiyat. Fak. Arkeoloji Bölümü Restorasyon Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ali Kazım ÖZ ise Buca’da 2 yıldır yüzey araştırması sürdürdüklerini ve dikkat çekici bir çok veriye ulaştıklarını açıkladı. Araştırmalarında mimari buluntulardan yeni su kemerlerine, camiden Helenistik döneme ait yerleşim alanlarına kadar birçok yeni tarihi değer tespit ettiklerini ifade eden Öz, yeni keşif alanlarının bir an önce gün yüzüne çıkarılarak korunması gerektiğini söyledi.    

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.