Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Kongresi'nde ikinci gerginlik

Buca Kongresi'nde ikinci gerginlik

Salonda yine büyük gerginlik yaşandı. Buca İlçe eski Başkanı Bektaş Gül’ün oğlu kürsüye çıkıp adaylardan Kasım Akdağ’ı destekleyen bir konuşma yaptığı sırada Çağdaş Kaya ve Kasım Akdağ tarafları bir anda birbirinin üzerine yürüdü. Arada kalan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç divan başkanlığı önüne getirildi. Buca Kongresi'nde ikinci gerginlik

  • Ege Postası
  • 10.12.2017 - 14:35

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Salonda yine büyük gerginlik yaşandı. Buca İlçe eski Başkanı Bektaş Gül’ün oğlu kürsüye çıkıp adaylardan Kasım Akdağ’ı destekleyen bir konuşma yaptığı sırada Çağdaş Kaya ve Kasım Akdağ tarafları bir anda birbirinin üzerine yürüdü. Arada kalan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç divan başkanlığı önüne getirildi.

Dakikalarca süren tartışma ve arbede sırasında Divan Başkanı Eren Erdem büyük gayret sarfetti. Kavganın sürmesi halinde kongreyi iptal edeceğini duyurdu.

ERDEM KONGREYİ İPTAL ETMEKLE UYARDI

Divan Başkanı Eren Erdem, “Ankara’dan buraya geldim. Beni dinlemezsiniz divan başkanlığından istifa edeceğim. Bu görüntüden utanç duyuyorum” dedi.

EREN ERDEM İKİ İLÇE BAŞKAN ADAYINI KÜRSÜYE ÇAĞIRDI

Ardından taraflar yatıştırıldı ve Divan Başkanı Eren Erdem her iki ilçe başkan adayını kürsüye çağırdı. Levent Piriştina, Sevda Erdan Kılıç, Çağdaş Kaya ve Kasım Akdağ birbirlerinin ellerini havaya kaldırdı.

Kaya ve Akdağ arbededen sonra yan yana oturdu.

ALİ YİĞİT: KAVGA EDECEK ZAMANIMIZ YOK

Salon sakinleştirilirken salona CHP İzmir Milletvekilleri Ali Yiğit, Özcan Purçu, Tacettin Bayır geldi. Kürsüye gelen Ali Yiğit de salonu yatıştıran bir konuşma yaparak,

“İki aday da değerli. İkisi de yerelde ayrı ayrı emek verdiler. Ben Buca’yı bilirim. Çağdaş ve demokrat insanların kentidir. Burada kazanan ve kaybeden olmayacak. Hak hukuk adalet diyoruz. 400 kilometre yürüdük divan başkanımızla. Ama biz içimizde barışık olacağız. Birbirimizle yarın sırt sırta vereceğiz yine. Gece gündüz çalışacağız. Bektaş Gül hasta yatağında yatıyordu. İlçe başkanı yoktu. Dedim ki belediye başkanı ilçe başkanı olmamasına rağmen tüm üyeler kendisini ilçe başkanı olarak gördü. Herkes gece gündüz sokaklarda çalıştı. Daha düne kadar kim  seçimi alır diyorlardı. Buca’yı kazandık. Bunda herkesin emeği var. Kavga edecek zamanımız yok. Yerelde iktidarız. Bunun kıymetini bileceğiz” dedi. 

ÖZCAN PURÇU: NE OLUR KAVGA-TARTIŞMA YAŞAMAYALIM

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Ülke siyasetine dair değerlendirmelerde bulundu. Purçu, “ Ne olur kavga-tartışma yaşamayalım. Kurban olurum size. Canımızsınız. İki genç, yiğit kardeşimize teşekkür ediyoruz” dedi.

TACETTİN BAYIR: BIRAKIN BU BEN KAVGASINI, BİRBİRİMİZLE UĞRAŞIRKEN ÜLKEYİ YÖNETENLER MALI ALDI GÖTÜRDÜ

Purçu’nun ardından kürsüye gelen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Bu kongre ayrışma kongresi olmasın. Kavga etmeyelim. Biz farklı şeyler konuşmalıyız. Biz aynı dilden konuşmak zorundayız. Bu partiyi iktidar yapmak zorundayız. Birbirimizle uğraşırken biz 15 yıldır ülkeyi yönetenler malı aldılar götürdüler. MAN adasından götürdüler, ayakkabı kutularıyla götürüyorlar. Birbirimizle yakamızdan çekiştirmeye bakarken adamlar on beş yıldır Cumhuriyeti götürüyor. Vay beni niye meclis üyesi yazmadılar. Bırakın bu ben kavgasını. İktidar olmamız gerekiyor. İktidar. Kendimizle uğraşacağımıza AKP ile uğraşmamız ve yarışmamız gerekiyor” mesajını verdi.

SEVSİNLER SİZİN ATATÜRKÇÜLÜĞÜNÜZÜ

Milletvekili Bayır, iktidar eleştirisi de yaparak, “Şimdi de  Atatürkçü kesildiler. Neredeyse İzmir Marşı söyleyecekler. Rize’deki belediye başkanı Atatürk heykelini götürürken ses çıkarmadılar. Sevsinler Atatürkçülüğünüzü. Atatürk kim siz kim'” diye sordu.

“AKP eriyor, bitiyor. Son kullanma tarihi olan 2019 yaklaşıyor. Bunun farkındalar. Bu nedenle devamlı saldırıp gündemi değiştirmeye çalışıyorlar” diyen CHP İzmir Milletvekili Bayır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kendi yolsuzluklarının üzerini örtmek için Ataşehir Belediye Başkanımızı görevden aldılar. Üç beş tane daha var sırada diyorlar. Bu CHP’li belediyelerde de yolsuzluk var algısı yaratmaya çalışıyorlar. Biz bu numarayı yemeyiz. Daha önce büyükşehir belediye başkanımızla ilgili 397 yıllık cezalı dava açtılar. Ne old? Hiçbir şey çıkmadı. İsterseniz topunuzla tüfeğinizle gelin. Tüm belediye başkanlarım namuslu ve dürüst insanlardır. Çünkü biz öyle olmayanları oraya taşımayız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.