Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Gösteri Sanatları Merkezi’nin temeli atıldı

Buca Gösteri Sanatları Merkezi’nin temeli atıldı

Buca Belediyesi, teknik donanım, akustik ve fonksiyonelliğiyle eşi benzeri olmayan Buca Gösteri Sanatları Merkezi’nin temelini coşkulu törenle attı. Kentin nitelikli salon ihtiyacını en üst düzeyde karşılayacak  sanat merkezinin temelini atma gururunu yaşayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “ Bu Merkezle İzmir’in kültür ve sanat alanında büyük bir boşluğunu dolduracak. Tüm İzmir’i sanata doyuracağız” dedi. Prestij projesinin temeli atıldı

  • Ege Postası
  • 15.04.2018 - 10:23

Buca Belediyesi dev bir yatırımın daha temelini attı. Yıllar içinde yıpranan kent çehresini yenilemek, yaratıcılık ve hayal gücünün en yalın ifadesi sanatın her dalını Bucalıların hayatına katmak için yoğun çaba sarf eden Buca Belediyesi, sanatın kalbinin atacağı prestij projesi Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’nin ilk harcını coşkulu törenle döktü.

Buca’nın yeni kent merkezi olması planlanan Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi ‘Buca Çarşı’nın hemen yanında yükselecek olan Merkezin temel atma törenine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, meclis üyeleri, muhtarlar ve yüzlerce Bucalı katıldı. Törende coşkulu Bucalılara seslenen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, teknik donanımı, fonksiyonelliği, 600 koltuk kapasiteli salonu ve modern mimarisiyle Buca’nın çehresini değiştirecek Merkezin tüm kent için cazibe merkezi olacağını söyledi.

OCAK 2019’DA HİZMETE GİRECEK

Buca Çarşı projesini Ağustos ayında, Gösteri Sanatları Merkezi’ni ise Ocak 2019’da hizmete açacaklarını müjdeleyen Başkan Piriştina,“ Küçük büyük demeden her bulduğumuz alanda yaptığımız etkinliklerle 47 mahallede 7’den 77’ye tüm hemşerilerimizi sanatla buluşturmaya çalışıyorduk. Artık fiziki bir ortama ihtiyacı vardı. İnşa edeceğimiz bu Merkez, Buca’nın hatta İzmir’in kültür ve sanat alanında çok önemli bir boşluğunu dolduracak. Bucamızı ve İzmirimizi kapasitesi, donanımını ve özellikleriyle eşi benzeri olmayan bir gösteri sanatları merkezine kavuşturacağız. 7/24 düzenleyeceğimiz ücretsiz sanat etkinlikleriyle tüm İzmirlileri sanata doyuracağız.” diye konuştu.

10 BİNLERİ 100 BİNLER YAPACAĞIZ

Kültür, sanat ve sporun tüm dünyada barışı inşa etmede çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Piriştina, “ Sanatın birleştirici, barış tesis edici gücüne çok inanıyoruz. Bu güç alanlarını arttırdıkça nihai barışı getirmek o kadar mümkün olur diye düşünüyorum. Buca Gösteri Sanatları Merkezi açıldıktan sonra bugüne kadar sanatla tanıştırıp, barıştırdığımız 10 binlerin 100 binlere çıkacağına inanıyorum” dedi.

Başkan Piriştina heyecanla beklenen Buca Gösteri Sanatları Merkezi’nin temelini yüzlerce Bucalının coşkulu alkışları eşliğinde misafirlerle birlikte attı.  

SANAT ARENASININ BÜYÜLÜ DÜNYASI

Buca’nın prestij projeleri arasında yer alan Merkez, toplamda 7849 metrekarelik bir alanda ikisi bodrum katında olmak üzere üç katlı olarak inşa edilecek. Akustiğinden teknolojik donanımına kadar tüm detaylarında uzman görüşleriyle projelendirilen Merkez, 600 koltuk kapasiteli gösteri salonu, 110 ve 383 metrekarelik iki fuaye alanı, 2 adet sanatçı odası, amfi, servis odaları, simultane ve ses ışık odası, büfe, vestiyer, bilet satış ofisi, kat ofisi, kulis ve kütüphane bölümlerini de içeriyor. 150 araçlık iki katlı yeraltı otoparkı, estetik, tasarım, işlevsellikte son noktayı yansıtacak  genel çevre düzenlemesi ile dikkat çeken Gösteri Sanatları Merkezi, Bucalılara sanat dolu günler vadediyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.