Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da küçük başkanın büyük hayali

Buca'da küçük başkanın büyük hayali

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, 23 Nisan'da koltuğunu 13 yaşındaki Efe Tamaz'a bıraktı. Tamaz, Türkiye'de en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirtirken, en büyük hayalinin büyüdüğünde, bu soruna çözüm bulmak olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 23.04.2019 - 16:39

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda CHP Buca ilçe yönetimi de, gençlik ve kadın kollarıyla birlikte Çevik Bir Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıp, çocukların bayram coşkusuna ortak oldu.

CHP İlçe Başkanı Kasım Akdağ'ın başkanlık koltuğuna Mehmet Emin Yurdakul Ortaokulu 7-B sınıfı öğrencisi 13 yaşındaki Efe Tamaz 13 yaşındaki oturdu.  Heyecanlı olduğu gözlenen Efe Tamaz, “Bizlere bu günü armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyor ve özlüyorum” dedi. Tamaz sözlerini şöyle sürdürdü;

“Eğer ülkemde birşeyleri değiştirme gücüm yetkim olsaydı öncelikle çarpık kentleşmenin önüne geçmek isterdim. Taş yığınlarından oluşan binaların arasında çocuklar için yeterli bir oyun alanı yeşil alan yok. Şehirlerde yeşil alanlar ve parklar planlardım. Böylece tüm çocuklar özgürce koşup oynayabilirdi. Sokak arkadaşlığını da yaşayabilirdik”. 

İşsizlik korkutucu

Türkiye’de en büyük sorunun işsizlik olduğuna dikkat çeken Efe Tamaz, “En büyük hayalim ülkemdeki işsizlik sorununa çözüm bulmatır. Uzun yıllar derslerini çalışmış okumuş başarılı olmuş kişilerin elinden tutarak üretime yönlendirirdim. Üretim olmadan kalkınma olmaz.  Gençlerin önünün açarak sanayi, tarım, eğitim gibi birçok toplumsal alanda ülkemize taze kan can gelmesini sağlardım. Ülkemizin refah düzeyini yükseltmek anne babaların alım gücünü arttırmak isterdim” diye konuştu.  Çocuklara yönelik hayallerini anlatan Tamaz son olarak boş zamanların değerlendirilmesine dikkat çekti; “Çocukların yetenek ve becerilerini dikkate alıp bu yönde kurslar ve sosyal aktivitilere yönlenmesi gerekiyor. Hem ders yılı hem de yaz tatillerinde boş zamanlar büyük önem taşıyor. Hobilerimiz bizi geliştiriyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.