Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’da kadın dayanışması büyüyor

Buca’da kadın dayanışması büyüyor

Kadına yönelik şiddet, bunun nedeni olan cinsiyete dayalı ayrımcılık ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği konularında farkındalık çalışmaları yapan Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi, kentteki kadın dayanışmasını büyüttü. Merkezin uzman sosyolog ve psikologları, artık Buca Belediyesi’nin semt merkezlerinde de hizmet vermeye başladı. Çalışma hakkında konuşan Başkan Kılıç, “Bucamızda büyüyen kadın dayanışması sayesinde büyük bir toplumsal fayda sağlıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.01.2020 - 10:21

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin her şeyden önce bilinçli bir toplumdan geçtiğine inanarak çalışmalarını yürüten Buca Belediyesi, yeni yılda yine örnek bir projeye imza attı. Aile danışmanlığı, kadın danışma/psikolojik danışmanlık, hukuksal danışmanlık ve sosyolojik farkındalık çalışmaları yapan Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nin uzmanları artık semt evlerindeki kadınlarla da çalışma yürütüyor. Uzmanlar, salı günleri Çamlıkule Semt Evi, Çarşamba günleri Evka-1 Semt Evi, perşembe günleri ise Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’ndeki kadınlara danışmanlık ve eğitim seminerleri veriyor. 

DOPDOLU EĞİTİM SEMİNERLERİ
Eğitim seminerlerinde şiddet ve türleri, toplumsal cinsiyet, kadın sağlığı, kadın hakları, öfke kontrolü, kişisel güç, çocuk istismarını önleyici tedbirler, dijital dünyada çocuk büyütmek,  boşanma ve etkileri, yas dönemi ve etkileri gibi konular yer alıyor.

 Buca’da kadınların yalnız olmadığını vurgulayan Başkan Erhan Kılıç, “Kadınlarımıza psikolojik ve hukuki olarak da destek veriyoruz.  Bucamızda büyüyen kadın dayanışması sayesinde yalnızca kadınlarımızın değil, çocuklarımızın, ailelerimizin de hayatına dokunuyor, böylece büyük bir toplumsal fayda sağlıyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.