Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da istifa karmaşası

Buca'da istifa karmaşası

CHP Buca'da 75 partilinin istifasıyla sonuçlanan Yiğitler Mahallesi delege seçimlerinde kaybeden DİSK Emekli-Sen Buca Şube eski Başkanı Doğan Zengin, İlçe Başkanı Kaya'nın istifa edenler 5-6 kişi sözlerine dilekçe fotoğrafıyla yanıt verdi. Zengin “2 zarf dolusu istifayı yolladık. Genel Merkez'den kontrol edebilirler, isimleri de oradan temin etsinler” dedi. İlçe Başkanı Kaya ile istifacılar karşı karşıya

  • Ege Postası
  • 19.10.2017 - 11:41

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Buca'nın Yiğitler Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerinde 2 oy ile seçim sonucu belirlenmesi ardından mahallede liste çıkaran DİSK Emekli-Sen Buca Şube eski Başkanı Doğan Zengin ve ekibi seçimde hukuksuzluk yapıldığını iddia ederek, ilçe başkanlığı ve il başkanlığına itirazda bulundu. İtirazların ardından Mlletvekili Özcan Purçu'nun oğlunun sünnet düğününe gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ulaşan Zengin ve ekibi burada Kılıçdaroğlu'na şikayetlerini içeren bir mektup verdi ardından da bir kaç dakika derdini anlatma fırsatı buldu.

Zengin Genel Başkan ile görüştüklerinde kendilerine söz verildiğini ifade ederek “Genel Başkanımız ile daha önce odasında 1.5 saatlik bir görüşme yapmıştım. 'Hatırladınız mı' diye sordum. 'Nasılsınız hocam' dedi. Teşekkür ettim. Kendisinden Adalet Yürüyüşü'nü parti içinde de uygulanmasını istedim. Kendisine verdiğim yazıyı okumasını rica ettim. Kendisi de bana söz verdi 'okuyup gereği neyse yapacağımdan emin olabilirsiniz' dedi” ifadelerini kullanmıştı. Ancak girişimleri sonuçsuz kaldı.

GİRİŞİMLER SONUÇSUZ KALINCA...

Tüm girişimlerinin sonuçsuz kalması ardından ekibiyle birlikte istifa etme kararı alan DİSK Emekli-Sen Buca Şube eski Başkanı Doğan Zengin dün toplandığı istifa mektuplarını posta yolu ile genel merkeze gönderdikten sonra basın açıklaması yaptı. Zengin, "24 Eylül'de Yiğitler Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerinde il, ilçe yönetimi, belediye ve muhtar işbirliği ile suistimaller, haksızlıklar, hukuksuzluklar yapıldı. Sandıkta oy kullanan üyelerin hakları çeşitli kurgu ve engellenmelerle çiğnendi. Kamera kaydı olduğu gerekçesiyle gözetmenler içeri alınmadığı için tüzük suçu işlendi. Kamera kayıtları bizlere teslim edilmedi. Seçimin yapıldığı dükkan, bir hafta kapalı kaldı. Bu da oy kullanan seçmende güvenizlik yarattı" dedi. 75 üyeden topladığı imzaları genel merkeze gönderdiğini ifade eden Zengin Ege Postası'na yaptığı açıklamada amaçlarının partiye zarar vermek olmadığını da vurgulamıştı.

İLÇE BAŞKANI KAYA: 75 DEĞİL 5-6 KİŞİ

İstifaların ardından Ege Postası'na konuşan CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya Buca'da 47 mahallede delege seçimi yapıldığını ve hepsinin ardından barış kardeşlik mesajlarıyla fotoğraflar çekildiğini söyledi. Seçimlerde kaybeden ya da kazanan olmadığını söyleyen Kaya “Bu arkadaşlar 2 oyla kaybetti. Başvurularını il, ilçe, genel merkeze yaptılar. Şimdi ise kamuoyunda CHP Buca kimliğini zedelemeye çalışıyorlar. Bir CHP'liye yakışmayacak işler. 75 kişi diye lanse ettikleri fotoğraftaki 5-6 kişiden ibaret kamuoyu yaratmaya çalışıyorlar. Bu arkadaşlar Emekli-Sen'i de karıştırmış şimdi de CHP'yi karıştırmaya çalışıyorlar biz böyle yanıt veriyoruz. Asıl sorun şu bir şeye itiraz ediyorsan o an etmen gerekli. Ama Basın açıklaması yapanlardan birinini seçim tutanağında imzası var. Adama 'madem itiraz var neden imza atıyorsun' derler” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜLTMEYE ÇALIŞIYORLAR!

Kaya'ya yanıt veren Zengin istifa dilekçelerinin 2 zarf halinde genel Merekz'e gönderildiğini hatırlatarak “ 3-5 kişi deyip küçültmeye çalışıyorlar. Ama dilerlerse istifa dilekçelerini genel merkezden teyit edebilirler. İsimleri de oradan öğrenebilirler. Biz verdiğimiz tepkinin arkasındayız” şeklinde konuştu.

CHP'de istifa depremi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.