Dolar 32,5400
%0
Euro 34,9007
%0.21
Altın 2.422,640
%-0.02
Bist-100 9.718,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da geri adım: Bilgi edinme yeniden ücretsiz!

Buca'da geri adım: Bilgi edinme yeniden ücretsiz!

Bilgi Edinme Yasası kapsamında Buca Belediyesi’nden talep edilecek bilgilerden ücret alınması yönündeki Buca Belediye Meclis kararına vatandaşların tepki göstermesi, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya geri adım attırdı. Başkan Piriştina, “Başkanlık önergesi olarak getirsek de gelen talabe rağmen ısrar etmenin doğru olmadığı kararına vardık” dedi. Buca'da geri adım

  • Ege Postası
  • 04.11.2015 - 19:49
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Buca Belediyesi Kasım Ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yönetiminde gerçekleşti. Buca Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısında İçişleri Bakanlığı’nın belediyelere Bilgi Edinme Kanunu’nun 10’uncu maddesince verdiği bilgiye erişimin ücret hakkı Buca Meclisi’nde tartışılmıştı.
 
PİRİŞTİNA: YANLIŞ ANLAŞILMAYA BAŞLADI
 Bilgi Edinme Hakkı Kanununda bilgi ve belge edinmek için başvuru sahibinden erişimin gerektirdiği maliyetin tahsisi konusundaki önerge Kasım ayı meclis toplantısında oy birliğiyle meclis gündeminden geri çekildi. Başkan Piriştina konuyla ilgili olarak, “Bilgi edinme hakkı niyetimiz yasalar çerçevresinde bir şekle sokmaktı. Yanlış anlaşılmaya başladı. Vatandaş beni aramaya başladı. Bilgi edinmeye değer biçiyormuş algısı oldu. Geri adım kannatindeyim. Karara bağlanmayarak önergenin gündemden çekilmesi ve eski olduğu şekilde devam etmesi yönünde . Tekrar ücretsiz olmasının Bucalıların lehine olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 

DURAN: BAŞKANLIK ÖNERGESİ OLARAK GELDİ
 AK Partili Meclis Üyesi Emrullah Duran, “Bilgi edinme önergesi Başkanlık önergesi olarak CHPli kesim tarafından geldi. Biz itiraz ettik yasalar bunu gerektiyor, diğer belediyeler de uyguluyor dediniz. Çok itiraz etmemek adına tamam dedik . Çok merak ediyorum ya grup kararı alın ya da temsilcilerinizle aldığınız karar grup kararına uysun. Bundan sonra komisyonda aldığımız kararların itibarı olmayacak belirtmek isterim” şeklinde konuştu.
 
PİRİŞTİNA: YANLIŞTAN DÖNMEK…
Başkan Piriştina ise bilgi edinme önergesinin sonradan gündemden geri çekilmesiyle ilgili olarak, vatandaştan gelen talebe rağmen ısrar etmenin doğru olmadığını ifade etti. Piriştina, “Komisyonda herhangi bir endişeniz olmasın. Bir kararı başkanlık önergesi olarak getirsek de gelen talabe rağmen ısrar etmenin doğru olmadığı kararına vardık. Sonuna kadar gitmenin hiçbir siyasi partiye getirisi olacağını düşünüyorum. Bunun sağlıklı bir şey olduğunu söylüyorum. Belediye başkanı önerge verir sonra geri adım atabilir. Yarın öbür gün tüm komisyon üyeleri karar verse bile, yanlıştan dönmek geri adım atmak büyük bir erdemdir” dedi.
 
BUCA’DA KARELER FOTOĞRAF YARIŞMASI
Melis Üyesi Emrullah Duran tarafından verilen sözlü önergeyle  Buca’da kareler başlıklı fotoğraf yarışması yapılması istemi oy birliğiyle kabul edildi. Yarışma Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılım ücretsizken, fotoğrafların Buca ilçesinde çekilmesi zorunlu olacak. Fotoğrafların çekildiği mahalle, mevki, sokak gibi bilgilerin belirtilmesi zorunlu olacak. Bir kişi en fazla üç eserle katılabilecek. Fotoğraflar renkli ya da siyah beyaz olabilecek. Başvurular Buca Belediyesi Güzel Sanatlar Mesleki Eğitim Merkezi’ne elden veya kargo yoluyla yapılabilecek. Fotoğraflar basılı ya da CD/DVD ortamında teslim edilebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.