Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da gergin meclis: Taşeron tartışması yaşandı

Buca'da gergin meclis: Taşeron tartışması yaşandı

Buca Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda ipler gerildi. Belediye taşeron ihale süresini üç yıla uzatmak istedi. AK Partili Meclis Üyesi Adnan Öztekin ile Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina arasında taşeron tartışması yaşandı. Taşeron tartışması yaşandı

  • Ege Postası
  • 01.06.2015 - 20:26
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Buca Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina başkanlığında gerçekleştirildi. Buca Belediye Başkanı Levent Piristina ve AK Partili Meclis Üyesi Adnan Öztekin arasında 'taşeron' tartışması yaşandı. Belediyenin taşeron ihale süresini üç yıla uzatmak istemesine itiraz eden AK Partili Öztekin, sürenin neden 1 yıl olarak  yapılmadığını sordu. Başkan Piriştina ise, "1 Ocak 2016 tarihinde taşerondan sıyrılmış bir Buca Belediyesi olacak” şeklinde karşılık verdi. Hizmet alımlarında yüklenme süresinin üç yıl olmasıyla ilgili madde oy çokluğuyla kabul edildi.



ÖZTEKİN: DEHŞET VERİCİ
AK Partili Meclis Üyesi Adnan Öztekin üç yıla itiraz ederek, “Üç yıllık bir taşerona evet deme ihtiyacı nereden hasıl oldu. Bir hafta sonra belik iktidar olacaksınız. Yasaya vereceksiniz ve taşeron kalkacak. Siz niye şimdi taşerona 3 yıl bağlıyorsunuz. İktidar olmak gibi bir düşünceniz yok ki, bunu üç yıllık yapalım diyorsunuz. Şundan mı korkuyorsunu? Taşeronu kaldırıyorum derse taşeron gidiyor diyerek mi seçimlere bir hafta kala bu konuyu gündeme getirdini? Şimdi burada bir oylama yapılırsa, gerçekten samimiler m? Taşerona karşılar mı, yoksa istiyorlar mı onu göreceğiz. Taşeron kaldırılmasın, taşerondan gayet memnunsunuz evet derlese bu dehşet vericidir. Halka hesabını meydanlarda verirsiniz. Hayır derlerse hepsini tek tek tebrik ederim” dedi. 

2016’DA TAŞERONDAN SIYILMIŞ BUCA BELEDİYESİ OLACAK
Başkan Piriştina, “Seçimler altı gün var. Tansiyon gergin ve siyaseten taşeronla ilgili aklımızdan geçenler günü değil.  Sizden ricam seçime 5 gün kaldı. 8 Haziran’da bambaşka siyasi ortamda uyanacağız. Gündem dışı siyasete bulaşmayalım. Onun gerginliği üstümüzde. Taşeronla ilgili yaptıklarımız takip edilemedi veya ciddiye alınmadı galiba. Yasa üstlenici firmayla yapmış olduğumuz andan itibariyle toplu sözleme süresi başlattık. Ekstra verilecek ücretlerle ilgili ayrı görüşme yapıyoruz. Hepsi DİSK’e kayıt oldular. Birlikte kutladık işçilere kendimiz toplu sözleşme yapın diye çağrıda bulunduk. Taşerona bakmaksızın biteceğiz. Bayram ikramiyesi vereceğiz. Yüklenici firmayla tamamen ayrı bir pazarlık. Ancak kayıt oluyor. Merkez onaylıyor. Temsilci seçilir. 1 Ocak 2016 tarihinde taşerondan sıyrılmış bir Buca Belediyesi olacak. İhaleyi kimin aldığı ne kadar aldığı önemli değil biz işçimizle kendimiz anlaşacağız. Hak ettikleri konuma getireceğiz. Böyle bir endişeniz olmasın bunun savunucusu biziz her halde takip edilmedi” diye konuştu.



TEMİZLİK ACİL BİR DURUM
İtirazını sürdüren AK Partili Meclis Üyesi Adnan Öztekin “Taşeron sadece işçilerle ilgili m? Sendikalı olmalarıyla ilgili bir şey demedim” dedi. Başkan Piriştina ise, “Bizim yapacağımız anlaşma onları ilgilendirmiyor. Genel seçim takvimiyle bir ilgisi yok.  Temmuz ayında başlarsak geç olurdu. Temmuz ayında ihale sürecini başlatacağız. Hızdan dolayı bu şekilde. Temizlik acil bir durum. Tarihte üstüne sıkı sıkı basıyoruz. Hazırlıkları ve rekabeti arttırmak için bu tarihten başlamak gerekiyor bu mevzu daha kritik” ifadeleriyle yanıt verdi.

BİRAZ SAKİN OLUN!
Başkan Piriştina ve AK Partili Meclis Üyesi Adnan Öztekin arasında tartışma daha da sertleşerek devam etti. Öztekin bu sürenin 3 yıl değil bir yıl yapılabileceğini belirterek, “1 yılla 3 yıl arası yapılabilir. 1 yıl yaparsanız kendiniz yapıyorsunuz bize sormanıza gerek yok.  Şimdiye kadar neyi bize sordunu? 1 yıl yapalım taşeronun kaldırılmasından yanayız. 3 yıl yapılınca halka hesabını versin” dedi. Bu sırada sesini yükselten Öztekin’e sinirlenen Piriştina,”Biraz sakin olun. Olduğunuz yerden el kolla bağırmayın. Şahsıma saygı duymuyorsanız, makama saygı duyun” sözleriyle sert çıktı. Hizmet alımlarında yüklenme süresinin üç yıl olmasıyla ilgili madde oy çokluğuyla kabul edildi.

BUCA TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NE ÜYE OLDU
Ayrıca Buca da yerel yönetim politikalarinda, tarihi ve doğal çevre korumasına önem veren ve ağırlık veren kentlerin yer aldığı ve yerleşme dokusunun önemli ve etkin bir kesimi kentsel sit arkeolojik sit, tarihsel sit ve dogal sit olarak tescil edilmiş kentlerin üye olabildiği merkezi Ankara olan Tarihi Kentler Birligi'ne üye oldu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.