Dolar 32,4387
%-0.03
Euro 34,7936
%0.21
Altın 2.474,860
%0.51
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da Engelsiz Hobi Bahçelerinde 2. Etap sevinci

Buca'da Engelsiz Hobi Bahçelerinde 2. Etap sevinci

Buca Belediyesi’nin engelli vatandaşları toprakla buluşturma projesi “Engelsiz Hobi Bahçeleri”nin 2. etabının hizmete sunuldu.Buca Gölet’teki “Engelsiz Hobi Bahçeleri”nde engellilerle önce kahvaltı eden Başkan Piriştina ardından da 2. etabın ilk fidelerine can suyu verdi. Buca'da Engelsiz Hobi Bahçelerinde 2. Etap sevinci

  • Ege Postası
  • 15.05.2016 - 11:15

İZMİR - Buca Belediyesi, Engelliler Haftası’nda Engelsiz Hobi Bahçesi’nin 2. etabını hizmete soktu. 2. etabın faaliyete geçmesi ve Engelliler Haftası dolayısıyla Buca Gölet’te düzenlenen kahvaltıya katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilk fidelere can suyunu da engellilerle birlikte verdi.

Çok sayıda engelli vatandaşın katıldığı kahvaltıda konuşan Başkan Piriştina, “Düzenlediğimiz defilemizde podyumda, bugün tarımda engelleri kaldırıyoruz. Kentteki ve yüreklerdeki engelleri kaldırdıkça daha büyük bir aile oluyoruz. Engelsiz Buca yaratmada bir adım daha ilerlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sizler için, sizlere uygun olarak düzenlenen bu minik tarım dünyasında, sosyalleşmenin, üretmenin ve el becerilerinizi geliştirmenin keyfini yaşamanızı istiyoruz” dedi. 

Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, Buca Belediyesi’nin engellilerin her alanda yanında olduğunu belirtirken, verilen hizmetlerin hiçbir belediyede olmadığını ifade etti. Neşeyle geçen kahvaltının ardından Engelsiz Hobi Bahçesi 2. etabını engelli vatandaşlarla birlikte faaliyete geçiren Başkan Piriştina, vatandaşlarla birlikte fideleri çapalayıp, sebzelere ilk can sularını verdi.

Engelsiz Hobi Bahçelerinde, otistik, zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ile her yaştan Alzheimer hastalarına domates, biber, roka, üzüm gibi ürünlerin üretim modelleri hakkında bilgi verilip, ardından da uygulamalı olarak sahada yapılan çalışma ile engellilerin toprakla buluşmaları, sosyal hayata katılımı ve el becerilerini geliştirmeleri sağlanıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.