Dolar 32,5245
%0.24
Euro 34,7405
%0.06
Altın 2.494,190
%1.3
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’da eğitim atağı devam ediyor

Buca’da eğitim atağı devam ediyor

Buca Belediyesi, kentteki okullarda bakım ve tadilat çalışmalarını kapsayan  "40 gün 40 gece 40 okul" projesinin 2. Etabının startını verdi. Geçtiğimiz yıl ilçedeki 40 okulla başlayan proje, 2016 döneminde de 40 eğitim kurumuyla devam ediyor. 40 Gün 40 Gece 40 Okul projesi 2. Etap başladı

  • Ege Postası
  • 30.07.2016 - 10:40

Projenin 1 Milyon 600 bin lira bütçeli ikinci etabını Dirayet Süren İlkokulu’nda Buca Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile başlatan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, harç karıp duvara sıva yaptı. Başkan Piriştina,”Sağlıklı ortamlarda okur, gelişirsek bizi aydınlık günlerden mahrum etmek isteyecek güçleri engelleyebiliriz” derken, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Geleceğimiz olan çocuklara iyi bir eğitim vermeliyiz. İyi insanlar bu işleri üstlenirse yanlış insanları eğitim yuvalarından uzak tutmuş oluruz. 15 Temmuz bize iyi bir ders oldu. Eğitimi yanlış insanların eline bırakırsak sonu hüsran oluyor, facia oluyor” açıklamasında bulundu.

Çocuklarımızın daha sağlıklı ve konforlu bir ortamda eğitim alabilmesi amacıyla okulları yenileyen Buca Belediyesi, “40 Gün 40 Gece 40 Okul” projesinin 2. Etabını törenle başlattı. Çocukların daha konforlu, sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim görebilmesi için başlatılan çalışmanın ilk yılı olan 2015 yaz tatili döneminde 1.5 milyon liralık bir maliyetle 40 okulun tadilatını gerçekleştiren Buca Belediyesi, 2016 yaz tatilinde yine ihtiyaçları doğrultusunda 40 okulu yenilemek için kolları sıvadı. 1.6 milyon liralık maliyetli projenin 2. Etabı, Dirayet Süren İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Törene Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, tören öncesi okulda yapılacak bakım onarım ve tadilat çalışmaları hakkında misafirlere bilgi verdi.

Başkan Piriştina, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ile birlikte “40 Gün 40 Gece 40 Okul” projesinin ilk harcını karıp, duvar sıvadı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur, Buca’daki eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını belirleyip, öğrencilerin daha sağlıklı ortamda eğitim alabilmesi için projeler geliştirip, bakım onarımını gerçekleştiren Buca Belediyesi’ne teşekkür etti.

AYDINLIK GÜNLERDEN MAHRUM ETMEYENLERİ EĞİTİMLE ENGELLERİZ’

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğu bilinciyle hareket ettiklerini, çocukların daha sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmesi için bakım onarım seferberliği başlattıklarını söyledi. “Eğitime verilen desteği, akıtılan teri çok önemsiyoruz. Eğer daha sağlıklı ortamlarda okur, gelişirsek bizi aydınlık günlerden mahrum etmek isteyecek güçleri engeller, bilinçleniriz. Geçtiğimiz günlerde de aynı projeyi camilerimiz için başlattık. Kısacası kentte yaşayan herkesin yaşamına dokunuyoruz” diye konuşan Başkan Piriştina, tüm çalışmaları yeni eğitim öğretim dönemine yetiştireceklerini de sözlerine ekledi.

15 TEMMUZ İYİ DERS OLDU

Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ise, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın eğitim ve öğretime verdiği destek ve gösterdiği duyarlılığın takdire şayan olduğunu belirtirken, ”Çevremizde, dünyamızda kötü olan ne varsa eğitimsizlikten geliyor. Buca Belediyemiz, 40 okulla projeye devam ediyor. Camilerde de aynı projeyi yapıp, camilerin klimalarına kadar her ihtiyacını karşılıyorlar, artarak devam etmesini isteriz. Geleceğimiz olan çocuklara iyi bir eğitim vermeliyiz. İyi insanlar bu işleri üstlenirse yanlış insanları eğitim yuvalarından uzak tutmuş oluruz. 15 Temmuz bize iyi bir ders oldu. Eğitimi yanlış insanların eline bırakırsak sonu hüsran oluyor, facia oluyor. Bunun bedelini 15 Temmuz’da çok ağır ödedik. Dilerim böyle ağır faturalarla bir daha karşılaşmayız”  diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.