Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’da cezaevi için 3 partiden ortak irade

Buca’da cezaevi için 3 partiden ortak irade

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Buca Cezaevi'ni siyaset üstü bir ortak akılla kaldırıp kente kazandırmak için yaptığı çağrıya yanıt veren İYİ Parti ve AK Parti Buca İlçe Başkanlıklarını, CHP İlçe Başkanı Hacer Taş ile birlikte ziyaret etti. AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Mahmut Atilla Kaya'nın da ev sahipliği yaptığı buluşmada, süreç değerlendirmesi yapıldı.

  • Ege Postası
  • 28.01.2020 - 10:20

Kentin kronik sorunlarından birisi olan Buca Cezaevi’nin kaldırılması için geçtiğimiz dönemde AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Mahmut Atilla Kaya ile çalışma başlatan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, geride kalan hazırlık sürecinin ardından Buca Belediyesi’nde temsil edilen siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına cezaevi çalışması için ayrı ayrı çağrı yaptı. 

ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN TÜM PARTİLERE TEŞEKKÜR
Kılıç’ın çağrısına İYİ Parti ve AK Parti’den olumlu yanıt gelirken MHP’li meclis üyelerine de bilgilendirme yapıldı. Başkan Kılıç,  ziyaretlerde Buca Cezaevi gündemi için ortak iradeye destek veren ve nezaket gösteren tüm partilere teşekkür etti.  

ÜÇ İLÇE BAŞKANINDAN BUCA İÇİN TEK SES
Fikir alışverişi yapmak ve ortak irade sergilemek için turda Kılıç’a CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş eşlik etti. İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun ve AK Parti Buca İlçe Başkanı Ali Boyla ile yapılan görüşmelerde üç ilçe başkanı da Buca’nın ve İzmir’in yararına olacak her projede siyaset gözetmeksizin çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. 
İlçe turunda AK Parti Buca İlçe Başkanlığı’nda AK Partili Mahmut Atilla Kaya ile bir araya gelen Kılıç, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Ankara’da gerçekleşmesi planlanan görüşme öncesi notlarını aktardı. 

BU İRADE, SÜRECİN EN ÖNEMLİ KISMI 
Toplantıda Buca Cezaevi ile ilgili yürütülen ortak çalışmanın örnek olacağını ifade eden Kaya, “İzmir’de birlikte çalışabilme noktasında geçmiş dönemde çok sıkıntılar yaşadık. Ama yeni siyasi aktörlerimizin daha uzlaşmacı bir üslup ortaya koymasından memnuniyet duyuyoruz.  Buca’da yıllardır çözülememiş, kalmış bir problem var. Umarım bu süreç diğer ilçelere de örnek olur. Hep birlikte, uzlaşarak, ortak akılla hareket edeceğiz.  Birlikte bu iradeyi ortaya koyduk. Bu kısım, sürecin en önemli kısmı. Bundan sonrasını çözebilmek daha kolay olacak. Hep birlikte Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’ü ziyaret edeceğiz. Bakanlıkta iyi bir çalışma yaparak Buca’yı istediğine kavuşturacağız. Bunlar kronik sorunlar. Bu sorunlar tüm Buca’nın sorunu. Temel problemleri ortadan kaldırmamız lazım” dedi.  



ALTYAPI ÇALIŞMALARI HAZIRLANDI 

Bakanlıkla yürütülecek çalışma öncesi detaylı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Kılıç, “Bakanlıkta gerçekleştireceğimiz görüşme öncesi, Buca Belediye olarak biz de dosyamızı hazırladık. Gerekli altyapı çalışmalarımızı hazırladık. Şimdi bakanımızla görüşmeyi gerçekleştirme kısmı kaldı. Umuyoruz ki bu süreç en kısa sürede çözümlenerek sadece Buca’ya değil tüm İzmir’e nefes aldıracak” diye konuştu. 

HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ 
Kılıç, “Daha önce de defalarca söylediğim gibi hizmetin siyaseti olmaz. Benim hizmet konusunda kesinlikle siyaset yapmayacağıma dair verdiğim taahhüt devam ediyor. Vatandaşımız istediğine kavuşsun, bizim tek isteğimiz odur. Ben tekrar belediye olarak sizin göstermiş olduğunuz irade ve mücadele için teşekkürlerimi sunuyorum. Sizin de söylediğiniz gibi bu sürecin en önemli kısmını bu iradeyle tamamladık. Kentimizin yararına olacak daha birçok projede birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.