Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’da Balkan rüzgarı esiyor

Buca’da Balkan rüzgarı esiyor

Buca Belediyesi bu yıl 5’incisini düzenlediği Uluslararası Balkan Festivali başladı. 30 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında düzenlenen festivalin açılış gününde Balkan kültüründen örneklerin sergilendiği standlar ile örf ve adetlerin anlatıldığı halk dansları gösterileri ziyaretçileri büyüledi. Gösteriler büyüledi

  • Ege Postası
  • 01.10.2016 - 12:16

Göçmen bir aileden gelen halk müziği sanatçısı Havva Karakaş’ın festivalde verdiği konser Balkan göçmeni vatandaşları keyfin doruğuna ulaştırdı.

Buca Belediyesi 5. Uluslararası Balkan Festivali Hasanağa bahçesinde düzenlenen coşkulu törenle başladı. Törene; Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Özcan Purçu,Türkiye Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Ankara Kosova Büyükelçiliği 1. Sekreteri Melhin Mahmudi, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Zekai Erşan, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Şehoviç, CHP İl ve Buca İlçe örgütü temsilcileri, göçmen dernekleri temsilcileri, muhtarlar ve yüzlerce davetli katıldı.

Açılış töreni öncesi Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina göçmen federasyon ve derneklerince açılan ve göçmen kültüründen örneklerin sergilendiği standları gezdi.

İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, açılış töreninde yaptığı konuşmada Buca Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin Balkan kültürü ile örf ve adetlerini gelecek nesillere aktarmada bir köprü oluşturduğunu vurgularken,” Böyle bir başkanımız olduğu için çok gururluyuz” sözleriyle Başkan Piriştina’ya desteğinden dolayı teşekkür etti.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 1939 yılında Balkanlardan göçmüş bir dedenin torunu olduğunu belirtirken, “ Ülkemizin içinde bulunduğu böylesi günlerde bu festivaller daha bir önem kazanıyor. Bizler yılmayıp, bu festivalleri yaptıkça, kardeşliğimizi sergileyip, dosta düşmana gösterdikçe sonunda kazanan yine bizler olacağız.” sözleriyle birlik beraberlik mesajı verdi.

Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri ise festival sayesinde bir araya gelen göçmenleri görüp tanıştıkça kendisini vatanında gibi hissettiğini söyledi.

Göçmen dernekleri temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verilmesinin ardından Buca Belediyesi Halkoyunları Topluluğu’nun, ‘Boşnak kız isteme, gelin damat seramonisi, Boşnak çaçak oyunu ve kına yakma merasimi’ gösterileri festival alanını şenlendirdi. Balkan kültürünü tanıtan defile ve Buca Rumeli Göçmenleri Derneği halkoyunları gösterileri ile Hasanağa bahçesinde toplanan misafirler Balkan ruhunu ve kültürünü doyasıya yaşadı.

5. Uluslararası Balkan Festivalindeki coşku, halk müziği sanatçısı Havva Karakaş’ın muhteşem konseriyle tavan yaptı. Şarkıları hep bir ağızdan söyleyen göçmen vatandaşlar ayrılmak durumunda kaldıkları vatanlarına duydukları özlemi bir nebzede olsa dindirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.