Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da Akdağ adaylığını açıkladı

Buca'da Akdağ adaylığını açıkladı

CHP Buca İlçe Örgütü'ne muhaliflerin adayı olarak adı geçen Kasım Akdağ İlçe Başkanlığı önünde yoğun bir kalabalığa seslenerek adaylığını açıkladı. 2019'da CHP'yi yerel ve genel seçimde iktidar yapmayı hedeflediğini söyleyen Akdağ, “Bunun için vizyon ve kadro değişikliği gerektiğine inanıyorum, destek ve omuz verirseniz CHP'yi güzel günler bekliyor” dedi. Buca'da Akdağ yola çıktı

  • Ege Postası
  • 18.11.2017 - 16:04

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Buca İlçe Başkanlığı'na kongrede muhaliflerin adayı olacak isim netleşti. Bucalı muhaliflerin üzerinde uzlaştığı isim Kasım Akdağ, resmi olarak adaylığını ilçe başkanlığı önünde yaptığı toplantıyla duyurdu. Kalabalık bir kitleye seslenen Akdağ'ı açıklamasında İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve İl Yöneticisi İsmail Yüzer yalnız bırakmadı. Akdağ Türkiye'nin son günlerde yaşadığı olumsuzlukları dile getirerek başladığı konuşmasında “Demokratik parlamenter rejimin, güçler ayrılığının, hukukun üstünlüğünün neredeyse yok edildiği kaos dönemiyle karşı karşıyayız. Ülkede yaşayan herkesin hukuka, adalete olan güveni kalmadı. Ekonomik açıdan neo liberal iktisat politikalarının, gelir dağılımı eşitsizliği büyük boyutlara ulaştı. Sosyal adaletsizlik, genç nüfusun ve eğitimli gençlerin istihdam sorunu ise çığ gibi büyüyor. Dış politikada teslimiyetçi yürütülen politikasızlık Türkiye'yi uluslararası arenada her geçen gün yalnızlaştırıyor. Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' düsturu çerçevesinde dış politika ne yazık ki terk edilmiş durumda. İşte böylesi zor koşullar altında CHP'de yeni bir kongre dönemine giriyoruz Bu süreçte temel işimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dediği gibi ülkemizde demokrasiyi tam anlamıyla yeniden tesis etmektir. Bu inançla 2019 yılı ülkemiz için çok önemli bir siyasal dönemeçtir. Bu dönemeçte güçler ayrılığına, hukukun üstünlüğüne, demokratik parlamenter düzene yeniden döneceğiz ya da tek adam rejimine teslim olacağız. Bunun için 2019 seçimleri Türkiye'nin bekasıyla ilgili yüz yılın seçimidir. O nedenle bu seçimlere yönelik 2019 vizyonumuzu geniş perspektifte, demokratik katılım mekanizmalarını genişleterek çoğaltmak zorundayız. 2017 Nisan'ında referandumda yakalanan yüzde 50'lik toplumsal uzlaşmayı yeniden yaratabilmeli toplumun bütün kesimlerini CHP çatısında demokratik siyasete açmak zorundayız. Partimizi büyütüp 67 yıllık iktidar özlemini Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Türkiye'de gerçekleştirmek zorundayız. 1919 da nasıl ki dedelerimiz, ninelerimiz emparyalizmin okyanusunu müdafa-i hukuk yoluyla aştıysa, yüzyıl sonra biz de totaliter baskıcı tek adam rejimini toplumun bütün katmanları ile aşacağız”dedi.

“BUCA BİR GÖÇ KENTİ”

Adaylığı sürecinde bütün kişisel beklentilerini bir kenara bırakarak Mustafa Kemal'in izinde bir ülkeyi 1923 ruhuyla yeniden kurmak için çalışacağını belirten Akdağ “Buna inancımız tamdır. Bu kez başaracağız. Bütün kişisel beklentilerimizi bir kenara bırakarak memleket aşkıyla, bu kez siyaseti kamu yararı ve çıkarı için yapacağız. Bu amaçla yola çıktık. Mustafa Kemal'in aydın izinde demokratik, laik, çağdaş ülkeyi 1923 ruhuyla yeniden kuracağız. Değerli Bucalılar, Buca, 600 bin nüfusuna yaklaşan İzmir'in en önemli metropol ilçelerinde biridir. İçinde barındırdığı üniversitesi ile farklı kültürlerin, farklı yaşam tarzlarını, kentsel mekan içinde birlikte yaşadıkları bir göç kentidir. Buca taşıdığı onca zengin birikime rağmen siyasal açıdan yeterli kimlik ortaya koyamamaktadır. Yaklaşık 360 bin Buca seçmeninden parti olarak 120 bin civarına oy almaktayız. Amacımız bu potansiyeli 2019'da, 16 Nisan'da başardık ya sokak sokak gezerek yine aynını yaparak, referandumda olduğu gibi Buca'da 200 bin üzerine çıkarmaktır. Bunun için siyaseti geniş toplum kesimlerine özellikle gençlere kadınlara açmak en büyük hedefimizdir. Dinamik, daha üretken daha paylaşımcı bir örgüt için yola çıktık. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesi CHP siyasetinin bir parçası yaparak partimizi Buca'da büyütmek istiyoruz. Bunun için vizyon ve kadro değişikliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle herkesi kucaklamak istiyoruz. Emeğin en yüce değer olduğuna yürekten inanarak hayata soldan ve sol değerlerden bakıyoruz. Çıktığımız bu ulvi yolda amacımız 2019'da yerelde ve genelde Türkiye'de CHP'yi iktidar yapmaktır. Bunun için desteğinize ihtiyacımız var. Destek ve omuz verirseniz CHP'yi güzel günler bekliyor” ifadelerini kullandı.

Kasım Akdağ'ın adaylık açıklamasında Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve İl Yöneticisi İsmail Yüzer yalnız bırakmadı. Kaya partililere seslenerek, demokratik bir yarış temennisinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.