Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Belediyesi'nden LGS için gürültü uyarısı

Buca Belediyesi'nden LGS için gürültü uyarısı

Buca Belediyesi, binlerce öğrencinin lise sınavı için ter dökeceği LGS öncesi ilçede gürültü oluşmaması için alarma geçti. Zabıta ekipleri, yüksek ses oluşturabilecek unsurları uyarırken, vatandaşlara eşsizlik çağrısı yapıldı.

  • Ege Postası
  • 19.06.2020 - 10:41

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,  Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon öğrencinin hafta sonu ter dökeceği Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesi gürültü önlemi aldı. 
20 Haziran Cumartesi günü  saat 09.30’da başlayacak sınav öncesi kent genelinde sükûnetin sağlanması için çalışma başlatan ekipler, sınavlardan bir gün önce Buca’daki okulların çevresinde bulunan gürültü unsurlarını tespit etti. İnşaat alanları gibi yüksek ses oluşturabilecek unsurlar ekiplerce uyarıldı. 

SINAV GÜNÜ SESSİZLİK GÜNÜ

Buca Belediyesi, sınav günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulansa da öğrencileri rahatsız edecek yüksek ses olmaması için vatandaşlara ise sessizlik çağrısı yaptı. Özellikle okul çevresinde ikamet eden vatandaşların yüksek sesli faaliyetlerden uzak durmaları için sosyal medya üzerinden “Sınav günü sessizlik günü” mesajıyla çağrı yapıldı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.