Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Belediyesi’nden engelli mültecilere pandemi desteği

Buca Belediyesi’nden engelli mültecilere pandemi desteği

Buca Belediyesi, Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı ile kent genelindeki engelli mülteciler üzerinde pandemi etkisini azaltmak için proje başlattı. Proje kapsamında temmuz ayına kadar Buca’da belirlenen 50 engelli mülteciye Türkçe dil öğreniminden sosyal etkinliklere kadar birçok konuda psikolojik ve sosyal destek sağlanacak.

  • Ege Postası
  • 08.01.2021 - 09:13

Kent genelinde herkese eşit hizmet ilkesiyle çalışmalarını gerçekleştiren Buca Belediyesi, engelli mülteciler için proje başlattı. Buca Belediyesi, Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı tarafından finanse edilen Buca Engelli Mültecilerinde Pandemi Etkilerini Azaltma Projesi’yle, temmuz ayına kadar ilçede yaşayan engelli mültecilerde koronavirüs (Covid-19) süreci etkilerini azaltmaya ve sosyal uyum kapasitelerini güçlendirmeye yönelik çalışma gerçekleştirilecek.

PSİKOLOJİK VE SOSYAL DESTEK

Proje kapsamında, eğitim almaya uygun 50 engelli mülteciye online Türkçe eğitimi verilecek. Bu eğitim için gerekli teknolojik destek sağlanarak mültecilerin önündeki dil engeli aşılacak.   Bu eğitimlerin yanı sıra engelli bireylere ve ebeveynlerine online psiko-sosyo destek programı uygulanacak. Buca Belediyesi Mülteci Masası tarafından yürütülen çalışma kapsamında,  mültecilerin pandemi sürecindeki ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için hijyen paketleri de dağıtılacak. Ayrıca, pandeminin etkisini azaltabilmek için film gösterimi ile engelli ritim grubu gösterisi gibi sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek. Çocuk Koruma Kuralları çerçevesinde yürütülecek proje, yoksulluğun azaltılması ve sürdürülebilir kalkınmaya ulaşma hedefine de katkıda bulunacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.