Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Belediyesi beyaz perdeye el attı

Buca Belediyesi beyaz perdeye el attı

Ahşap boyamadan kuaförlüğe, pop orkestrasından kukla tiyatrosuna kadar 42 ayrı dalda eğitimler veren Buca Belediyesi, sinema sektörüne de el attı. Sinemaya ve kısa filme ilgi duyanlar için Güzel Sanatlar Merkezi’nde sinema yönetmenliği kursu açan Buca Belediyesi kursiyerlerini beyaz perdeye ve kamera arkasına hazırlıyor. Buca Belediyesi beyaz perdeye el attı

  • Ege Postası
  • 17.11.2017 - 10:26

Sanatın her dalını Bucalılarla buluşturup, Buca’yı sanatın başkenti yapma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, açtığı hobi ve sanat kurslarına yepyeni branşlar ekledi. Ahşap boyamadan kuaförlüğe, pop orkestrasından kukla tiyatrosuna kadar 42 ayrı dalda eğitimler veren Buca Belediyesi, sinema sektörüne de el attı. Sinemaya ve kısa filme ilgi duyanlar için Güzel Sanatlar Merkezi’nde sinema yönetmenliği kursu açan Buca Belediyesi kursiyerlerini beyaz perdeye ve kamera arkasına hazırlıyor. Senaryodan film oluşumuna kadar tüm aşamaların uzman eğitmenlerce verildiği kurs sonunda çekilecek film, ulusal ve uluslararası film festivallerinde yarışacak.

Yaşamın tamamının bir eğitim süreci olduğunun altını çizmek için eğitim yatırımlarının merkezine sadece çocukları değil her yaş gurubunu koyan Buca Belediyesi, çocuklar ve yetişkinler için açtığı hobi, sanat ve meslek kursları ile binlerce Bucalıya eğitim imkanı sunuyor.

3 yılda 10 bin 72 kursiyere ücretsiz eğitim veren,2017-2018 kış sezonunda da 6000Bucalıya eğitim vermeyi hedefleyen Buca Belediyesi, bilgisayar işletmenliğinden, kuaförlüğe, ahşap boyamadan aşçılığa kadar 42 dalda düzenlediği kurslara yepyeni bir branş ekledi. Sinemaya gönül vermiş ve bu yönde kendini geliştirmek için harekete geçen Buca Belediyesi, bu yıl ilk kez sinema yönetmenliği kursu açtı.

HAYALLER GERÇEK OLUYOR

Güzel Sanatlar Merkezi’nde başlayan sinema yönetmenliği kursu, beyaz perdeyi merak eden ve senaryo yazıp, kendi filmlerini çekmek isteyen Bucalıları ağırlıyor.Yaşları 18 ile 55 arasında değişen kursiyerler, yıllardır hayalini kurduğu ama kağıda dökemedikleri hikayelerini oluşturup ve kısa filmini çekebilecek olmanın heyecanını yaşıyor.

FESTİVAL FİLMİ ÇEKİLECEK

Haftada 1 gün, 2 saat verilen eğitimlerde senaryodan film oluşumuna kadar her aşamayı uzman eğitmenlerden öğrenen yönetmen adayları, 8 ay sürecek eğitimin ardından kendi filmlerini çekebilecek seviyeye getirilecek. Kursiyerlerin eğitim sonunda çekeceği film ulusal ve uluslararası festivallerde yarışmak üzere gönderilecek.

Kursiyerler; sanatın ve sanatçının yanında olup, kendilerini geliştirebilecekleri birbirinden ilginç ve eğitici kurslar açan Buca Belediyesi’ne teşekkür ediyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.