Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Ata'sını özlemle andı

Buca Ata'sını özlemle andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde Buca’da düzenlenen törenle anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Buca’da da hayat durdu. Buca Belediyesi’nin Atatürk’ün manevi ruhuna yakışır şekilde baştan aşağı yenileyip, ihtişamlı heykeliyle süslediği Çevik Bir Meydanı’nda düzenlenen törene 7’den 70’e binlerce Bucalı katılarak Atasına olan özlemini gözlerinde yaşlarla ortaya koydu.

  • Ege Postası
  • 10.11.2018 - 12:55

Ulu Önder Atatürk ölümünün 80. Yıldönümünde Buca’da saygı ve özlemle anıldı. Törenler Buca Belediyesi’nce baştan aşağı yenilenen Çevik Bir Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ergünay, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, siyasi parti temsilcileri, dernekler ve çok sayıda Bucalı vatandaş katıldı.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise tüm yurtta olduğu gibi Buca’da da hayat durdu. Kalplerinde Atatürk sevgisi ve değerleri yüklü binlerce Bucalı Ata’larının vefatını simgeleyen acı sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulundu. Araçlarından inen, olduğu yerde saygı duruşuna geçen vatandaşlar gözlerinde yaşlarla Ata’sını kaybetmenin acısını yaşayarak özlemini ortaya koydu.

İÇİMİZ BURUK AMA UMUTSUZ DEĞİLİZ

Buca’daki 10 Kasım etkinlikleri Atatürk Maskı’nın içindeki Atatürk Eğitim Atölyesi’nde Atatürk’ü ve devrimlerini anlatan muhteşem bir programla devam etti. Buca Belediyesi kursiyerlerinin modern Türk kadını kostümleriyle karşılayıp, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiği programda, Kurtuluş Savaşı dönemine ait orijinal eserlerin yer aldığı  “Bir Diriliş öyküsü, Mustafa Kemal’den Türkiye Cumhuriyeti’ne” sergi katılımcıları büyüledi.

Anma programı için Atölyeye akın eden yüzlerce Bucalıyı modern Türk kadınını betimleyen dönem kıyafet ve saçlarıyla Buca Belediyesi kursiyerleri karşıladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı da canlandıran kursiyerlerin büyük uğraşlarla yarattığı Türk bayrağı motifli saçları ve zarif kıyafetleri anma etkinliğinin dikkat çeken bölümlerinden biriydi. 

MUHTEŞEM SERGİ

Milli mücadele döneminden kalma bayrak, istiklal madalyası ve 10 Kasım 1938’e ait orijinal gazetelerinin sergilendiği, küratörlüğünü Prof. Dr. Engin Berber’in yaptığı  “Bir Diriliş öyküsü Mustafa Kemal’den Türkiye Cumhuriyeti’ne sergisini gezen Bucalılar duygu dolu anlar yaşadı. Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku’nun dinlenmesinin ardından Buca Belediyesi Halk Dansları topluluğunun sahnelediği ‘Ata’ya Saygı’ dansı ve kursiyerlerin seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkılar katılımcılara buruk ama gururlu dakikalar yaşattı.

Anma etkinliğinde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina  “ Yine bir 10 Kasım... İçimiz buruk, yalnızlığı ve mutsuzluğu hissediyoruz. Ama asla umutsuz değiliz. Biz Atamızı kaybetmenin hüznünü yaşasak da onun bize kazandırdıklarının umuduyla her geçen gün biraz daha ilerlemeye devam ediyoruz. Hiç durmayacağız “ dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.