Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu yıl da 'Fuardayız'

Bu yıl da 'Fuardayız'

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 6-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı'nın hazırlık çalışmaları sürüyor. Bu sene 88. kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda geri sayım başladı. İzmir'in 88 yıllık geleneğinde geri sayım başladı

  • Ege Postası
  • 05.09.2019 - 10:17

İzmir'in 88 yıllık geleneği, Türkiye'nin, farklı sektör ve ülkeleri bir araya getiren ilk ve tek genel ticaret fuarı olan Enternasyonal Fuarı kapılarını 88. kez açmaya hazırlanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerin, birbirinden farklı ülke, firma ve sektörlerin yer alacağı İzmir Fuarı'nın hazırlıklarında sona gelindi. Stantların sergileneceği holler, Fuar'a özel sokaklar ve başta Çim Konserleri Sahnesi olmak üzere etkinlik alanları düzenleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ çalışanlarının birlikte yürüttükleri çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun birlikte katılacağı, 6 Eylül 2019 Cuma günü Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek açılışa yetiştirilecek.

BELEDİYE SOKAĞI HER ZAMANKİ YERİNDE

Yapılan hazırlıklar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi de her yıl olduğu gibi hollerin yanında bulunan belediye sokağı standında yerini alacak. İçeriğinde Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetlerinin anlatılmasının yanı sıra İzmir'i tanıtan çeşitli etkinliklerin sergileneceği belediye sokağının ziyaretçilerden ilgi görmesi bekleniyor.

METRO SİMÜLASYONU

Metro simülasyonunda belediye sokağına gelen minik ziyaretçiler simülasyon cihazı ile kendilerini metro sürücüsü ile kendilerini metro sürücüsü gibi hissedebilecek. Metroları tünellerden geçirerek istasyonlara güvenle yanaştırabilen minik ziyaretçileri sürpriz ödüller bekliyor.

SPORTİF YETENEK ÖLÇÜM ALANI

8-10 yaş arası çocukları ile birlikte alana gelen ziyaretçiler, uzmanlar eşliğinde, eğlenceli test ve ölçümlerle, çocuklarının hangi spor dallarında daha yetenekli olabileceğini öğrenebilecek.

İTFAİYE SİMÜLASYONU

İtfaiye simülasyonu, belediye sokağına gelen ziyaretçilere tehlikedeki canları ya da zarar görmek üzere olan alanları yangından kurtarmak ne kadar zormuş deneme şansı sunuyor. Oyunda çıkarılan yangını söndürebilenlere sürpriz hediyeler verilecek.

BOSTAN ALANI

Bitki yetiştirmenin incelikleri, farklı türlerin bir arada güzelliği, insanın doğaya, doğanın insana neler katabileceği bostan alanında ziyaretçilere sunuluyor.

İZMİR'İ GEZİYORUM

İzmir'i geziyorum isimli alanda ziyaretçiler özel gözlükleri takarak çevresine bakabilir ve yerlerinden kımıldamadan, kendini İzmir'in bambaşka bir noktasında bulabilir.

360 DERECE İZMİR

360 Derece İzmir uygulaması belediye sokağı ziyaretçilerini gizemli bir yolculuğa davet ediyor. Kapalı alana giren ziyaretçilere, bulundukları yerden hiç hareket etmeden, Bostanlı Kaykay Parkı'ndan Bergama Kozak Yaylası'na, Sığacık Kale İçi'nden Pagos Yerel Üretici Pazarı'na nice güzel noktada keyifli bir gezintiye çıkmanın tadını çıkarma fırsatı sunuyor.

GEMİ YOLCULUĞU

Gemi maketi tasarımı alanı, ziyaretçilere ister tarihi Bergama Vapuru'nda, ister gece baykuş yolculuğunda olduğunu hissettiriyor. Ziyaretçiler maket üstünde bulunan stereoskopik gözlüklerden bakınca İzmir kıyılarını deniz üstünden seyretmenin keyfini yaşayacak.

İZMİR FOTOĞRAFI HATIRASI

Bu alanda ziyaretçiler önce ekrandan istediği manzara fotoğrafını seçecek, sonra yeşil alanın önüne geçerek istediği şekilde poz verecek. İzmir'in en güzel manzarasında çekilmiş gibi çıkan fotoğraflar Büyükşehir Belediyesi hatırası olarak ziyaretçilere hediye edilecek.

ATATÜRK İLE YAN YANA FOTOĞRAF

Bu alanda ziyaretçiler önce ekrandan tercih ettiği Atatürk fotoğrafını seçiyor, sonra yeşil alanın önüne geçerek poz veriyor. Ziyaretçiler ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile yan yana çekilmiş gibi çıkan fotoğraf kartlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi 88. İEF hatırası olarak evlerine götürebilecek.

BİSİM ALANI

Bisikletsever ziyaretçiler, stantta kurulan BİSİM alanında bir yandan pedal basarken, diğer yandan VR gözlüklerle İzmir'in en güzel bisiklet parkurlarında geziniyormuş hissini yaşamanın tadını çıkarabilecekler.

9 EYLÜL STANDI

Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'de geçirdiği günlerden derlenen fotoğraf kareleri, alanda kurulacak büyük dijital kitap aracılığı ile ziyaretçilerle buluşacak. Ziyaretçiler dijital kitabın sayfalarını çevirerek, o özel günlere doğru yolculuğa çıkma fırsatı yakalayacak.

KÜLTÜR SAHNESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi standında kurulacak kültür sahnesinde mini konserler, dans gösterileri ve söyleyişiler düzenlenecek.

FUARDA NELER OLACAK'

Fuar, 10 gün sürecek etkinliklerle ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi haline gelecek. Fuarda, her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinlikler, birbirinden farklı ülke, firma, kurum ve sektörlerin stantların yer alacak.

İSTANBUL VE KAHRAMANMARAŞ 'ODAK NOKTA' OLACAK

Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olan İstanbul, 88 yıllık İEF tarihinde ilk kez onur konuğu il olarak yer alacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da açılışa katılacak. 'Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık' ana temasıyla EXPO 2023'e hazırlanan Kahramanmaraş da çeşitli etkinliklerle İEF'de olacak. Ayrıca Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Malatya, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Uşak da fuarda olacak.

ÜNLÜ İSİMLER KONSER VERECEK

Yeraltı Otoparkı üstü çim alanda kurulacak Çim Konserleri Sahnesi'nde; 6 Eylül'de Goran Bregovic, 7 Eylül'de Monica Molina, 8 Eylül'de Glikeria şarkılarını seslendirecek. 9 Eylül ise başka şölene dönüşecek. Geçen haftalarda İzmir'de çıkan orman yangınlarında yok olan ağaçların yerine yenilerinin dikilmesine destek için düzenlenecek 'İzmir Tek Yürek Orman Konseri'nde Gazapizm, Anıl Piyancı, Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur, Halil Sezai, Gripin, Hayko Cepkin ve Haluk Levent sahnede olacak. İzmir'in kurtuluş gününde gerçekleşecek konser 18.30'da başlayacak. 10 Eylül'de Ara Malikian, 11 Eylül'de Yeni Türkü, 12 Eylül'de Onur Akın, 13 Eylül'de Edis, 14 Eylül'de Simge Sağın, kapanış günü olan 15 Eylül'de ise Serkan Kaya şarkılarıyla Çim Konserleri'nde olacak.

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda geçen yıl ilk kez kurulan rock sahnesi, bu kez Rock&More adıyla müzikseverleri ağırlayacak. 8 Eylül'de Şehinşah, 9 Eylül'de Manga, 10 Eylül'de Mor ve Ötesi, 11 Eylül'de Pinhani, 12 Eylül'de Kalben, 13 Eylül'de Pentagram, 14 Eylül'de Ufuk Beydemir, 15 Eylül'de Mabel Matiz Rock&More sahnesinin konuğu olacak.

ZEKİ MÜREN UNUTULMADI

Fuarın unutulmaz eğlence mekanlarından biri olan Mogambo'da 7 Eylül'de Leman Sam, 8 Eylül'de Can Gox, 9 Eylül'de Cem Adrian, 10 Eylül'de Jehan Barbur, 11 Eylül'de Melek Mosso, 12 Eylül'de Tuna Kiremitçi, 13 Eylül'de Mehmet Erdem, 14 Eylül'de ise Birsen Tezer, 15 Eylül'de Eda Baba sahnede olacak. 'İzmir Enternasyonal Fuarı' denildiğinde hatırlanan isimlerin başında gelen, 'Canım Ege'me saygımla geldim' pankartıyla hafızalarda yer alan Zeki Müren ise fuarda özel programla anılacak.

SİNEMAYA DAİR HER ŞEY İZMİR'DE

'Sinema Burada Festivali', 11 Eylül'de Onur ve Başarı Ödülleri'nin yanı sıra '4'üncü Kısa Film Proje Yarışması Ödül Töreni' ile kapılarını açacak. İpek Bilgin ve Taner Birsel'in Onur Ödülü alacağı festivalde, Ozan Güven ve Saadet Işıl Aksoy'a Başarı Ödülü verilecek. Bu yıl toplam 75 projenin katıldığı '4'üncü Kısa Film Proje Yarışması'nın finalistleri de İEF'te ödüllerini alacak. 3 ulusal, 1 uluslararası galayla toplam 12 film festivalde sinemaseverlerle buluşurken; bu yıl ikincisi düzenlenecek kısa film maratonunda ise 18 kısa metrajlı film gösterilecek. 5 günlük festivalde atölyeler de olacak.

KEMERALTI SOKAĞI

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Türkiye'nin en büyük tarihi açık hava çarşısı, 'Kemeraltı Sokağı' adı altında ağırlanacak. Etkinlikler kapsamında 4 No'lu Hol'de dünyanın en büyük e-spor organizasyonu olan ESL'in Türkiye'de bugüne kadar yaptığı en geniş kapsamlı finali olacak.

FUAR GİRİŞ ÜCRETLERİ

88'inci İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açık alanları saat 12.00'de ziyaretçilere açılacak. Hollere giriş saatleri ise 16.00 ile 23.00 arasında olacak. Fuar giriş ücretleri 4,5 TL olarak belirlendi. İzmir Tek Yürek Dayanışma Konseri'nin olduğu 9 Eylül günü ise gün boyu giriş ücretleri 10 TL olacak. 9 Eylül'de elde edilecek tüm gelir, İzmir ormanlarının korunması için kullanılacak. 9 Eylül'de Kahramanlar Kapısı'nı kullananlar ise yine 4,5 TL'ye giriş yapabilecek. Giriş kapılarında geçişler İzmirim Kart ile 'temassız' özelliğe sahip kredi ve banka kartlarıyla yapılabilecek. Engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi elektronik kart sahipleri Kültürpark'a ücretsiz girebilecek. İzmirim Kart'a sahip olmayanlar fuar girişinde oluşturulan noktalardan tek kullanımlık ve 2 girişlik kartlar alabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.