Dolar 32,5656
%0.16
Euro 34,8254
%0.47
Altın 2.418,060
%-0.61
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu markette para değil iyilik geçiyor

Bu markette para değil iyilik geçiyor

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde belediye tarafından yoksulların temel gıda ihtiyaçlarını kendilerine verilen 'dost kart' ile alabildikleri Dost Market'in üçüncüsü Doğanlar'da açılacak. 2 bin 576 ailenin alışveriş yaptığı markette en çok yağ, çay ve şeker satılıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ayakkabıcıların, Ege Üniversitesi tekstil bölümü öğrencilerinin ve manifaturacıların da ücretsiz mal verdiği markette paranın değil iyiliğin geçtiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 07.08.2015 - 11:10
Bornova Belediyesi, Hükümet Konağı'nın yanında ve Altındağ'da açtığı Dost Market'ın sayısını yılbaşına kadar üçe çıkaracak. Üçüncü market Doğanlar'da açılacak. Dost Market'te yoksul vatandaşlar dost kart'larına belediye tarafından aylık yüklenen kredi ile mutfak ve giyim ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Marketteki 300 çeşit üründen en çok yağ, şeker ve çay satılıyor. Sekiz ay önce bin 500 aile ile açılan marketten bugün 2 bin 576 aile yararlanıyor. Eskişehir'in Odunpazarı Belediyesi de marketi gezdi, sistemi inceledi ve uygulamaya başladı. Bornova Belediye Başkanı Atila, sistemin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için komisyon kurulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara ulaşmak için aralarında AK Partili meclis üyelerinin de olduğu komisyon kurduk. Bu kartı almak için torpil yok. Yaklaşık 10 bin aile başvurdu ama kriterlerimize 2 bin 576 aile uydu. Vatandaşımıza dost kart veriyoruz içine ihtiyaç durumuna göre 40, 50, ve 60 kredi yüklüyoruz. Vatandaş, ihtiyacına göre alışverişini yapıyor. Buradan torbalarını doldurarak çıkıyor çünkü ürünler piyasa fiyatının çok altında. Belediye olarak büyük oranda biz finanse ediyoruz ama paydaşlarımız da var. Ayakkabıcılar Sitesi'nden ayakkabılar veriliyor, Ege Üniversitesi tekstil bölümü öğrencileri kıyafet dikiyor, MTK'dan ev teksili ürünleri bağışlanıyor. Burada para değil iyilik geçiyor. Denetlenebilir, şeffaf bir proje, sıfır hata ile çalışıyoruz. Markette en çok satılan ürünleri takip ediyor ona göre alım yapıyoruz. Her ay en çok hangi mahallelerden alışveriş yapılmış diye takip ediyorum. Çalışan personele iletişim eğitimi de verdik." (Elif DEMİRCİ /DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.