Dolar 32,5018
%-0.12
Euro 34,9176
%0.26
Altın 2.439,860
%0.69
Bist-100 9.710,00
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu ayıp dünyaya yeter!

Bu ayıp dünyaya yeter!

Yeni bir hayat arayışıyla ABD'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken Meksika sınırındaki Rio Bravo nehrinde hayatını kaybeden El  Salvadorlu Oscar Alberto Martinez Ramirez ve 11 aylık kızı Valeria'nın görüntüsü, 2015'de Bodrum'dan Yunanistan'a geçerken boğularak hayatını kaybeden Aylan Kurdi'yi hatırlattı.

  • Ege Postası
  • 26.06.2019 - 16:12

 Önce kızıyla  nehri geçen Oscar, kızını ABD tarafında bırakarak eşi için geri dönerken, kızının  nehre kapıldığını gördü.

Kızı Valeria için tekrar geri dönen Oscar, Valeria'ya  ulaşmasına rağmen akıntıya kapılarak kızıyla birlikte can verdi.

Oscar'ın eşi Tania Vanessa Avalos yakınlarıyla birlikte, iki aydır  Puerta Mexico köprüsünde, ABD'den sığınma talep edebilmek için randevu almayı  beklediklerini ve Meksika'nın kendilerine insani vize verdiğini belirtti.

Avalos, bulundukları yerde sıcaklığın 45 dereceye ulaştığını ve  Meksika'da kalmaya devam ettikleri için Oscar'ın umutsuzluğa kapılarak  yüzerek  ABD'ye geçme kararı aldığını söyledi.

Eşi ve kızının akıntıya kapıldığını gören Avalos'un, yetkililerden  yardım istemesinin ardından Oscar ve Valeria'yı arama-kurtarma çalışmaları başladı. Yaklaşık 12 saat süren arama-kurtarma çalışmalarının ardından Oscar ve  Valeria'nın cansız bedenlerine, Puerto Mexico köprüsünün 500 kilometre uzağında  ulaşıldı.

Valeria'nın babasının tişörtü içinde, boynuna sarılmış bir şekilde  bulunan cansız bedeni, 2015 yılında Muğla'dan Yunanistan'a şişme botla geçmeye  çalışan ve botun alabora olmasıyla hayatını kaybeden Suriyeli Aylan Kurdi'yi  hatırlattı.

Meksika'nın ABD sınırındaki Matamoros şehrinde, çoğunluğunu Latin  Amerikalı düzensiz göçmenlerin oluşturduğu binlerce kişi ABD'li yetkililer  tarafından sığınma talebinde bulunmak üzere çağırılmayı bekliyor.

Öte yandan,  ABD'li yetkililer haftada ortalama 3 sığınma talebi kabul ediyor.

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.