Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bravo sana Özlem

Bravo sana Özlem

Biraz aile yönlendirmesi, biraz da kader midir, eli hep erkek işlerine değdi. Üniversitenin inşaat bölümünü bitirdi, bu alanda çalıştı, ardından sürücü eğitmenliği yaptı, şimdi ise Karşıyaka Belediyesi’nin en büyük iş makinasını kullanıyor. Belediyenin en büyük aracı ona emanet

  • Ege Postası
  • 04.05.2016 - 08:55

EGEPOSTASI/ÖZEL– İzmirli, üniversite mezunu Özlem Fişeker, Karşıyaka Belediyesi’nde yol süpürme aracıyla başladığı işini, vinçli yeraltı-yerüstü konteyner toplama kamyonu kullanarak sürdürüyor, başarısıyla göz dolduruyor.

Meslek yüksek okulunun inşaat bölümünden mezun olduktan sonra, bu sektördeki ağabeyleri ve eniştelerinin de etkisi ve desteğiyle bir süre bu sektörde faaliyet gösteren Özlem Fişeker, ardından alan değiştirdi, 10 yıl kadar sürücü eğitmenliği yaptı. Karşıyaka Belediyesi’nde taşeron firmada işe başlama imkanı doğduğunda ise eski işine veda etti, kentin temizliği için kolları sıvadı.

Yaklaşık 6 yıl önce Karşıyaka Çarşısı’nda,  yol süpürme aracıyla başladığı işine şu anda vinçli yeraltı-yerüstü konteyner toplama kamyonu kullanarak devam eden 38 yaşındaki Özlem Fişeker, bundan sonraki hedefinin ise otobüs şoförlüğü olduğunu belirtti. Şu anda şantiyenin en büyük aracını kullandığını anlatan Fişeker, “Karşıyaka’da erkeklerin içinde tek kadın şoför benim. Çalışma prensibimi beğendikleri, düzenli, disiplinli buldukları için bu aracı emanet ettiler. Birkaç erkek mesai arkadaşımla birlikte, bölgede dönüşümlü olarak çalışıyorum. 12 yaşında kızımı, tek başıma büyüten bir kadın olarak, taşeronda, erkek egemen bir toplumda, zor şartlarda ayakta durmaya çalışıyorum. Şimdi bu aracın daha büyüğüne, daha güçlüsüne geçiş istiyorum. Mesela, belediye otobüsü neden olmasın” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.