Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozoklar'a 'Rio Branco' nişanı

Bozoklar'a 'Rio Branco' nişanı

İşadamı ve Brezilya İzmir Fahri Konsolosu Ali Tamer Bozoklar, Brezilya Devlet Nişanı olan 'Rio Branco' ile onurlandırıldı.

  • Ege Postası
  • 14.09.2017 - 14:20

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer'in 20 Nisan 2017 tarihinde imzaladığı kararname ile resmileştirilen Rio Branco Nişanı, Türkiye ile Brezilya ilişkilerinin gelişmesindeki verdiği desteği takdir etmek amacıyla, Brezilya Istanbul Başkonsolosu Paulo Roberto França tarafından Ali Tamer Bozoklar'a 'komutan' rütbesi ile takdim edildi. Istanbul Ritz Carlton Oteli'nde gerçekleşen ve iki ülke milli marşlarının okunmasının ardından başlayan törene Türk ve Brezilya devlet erkanının yanı sıra, yabancı ülke temsilcileri, askeri ataşeler ve iş dünyasının önde gelen yöneticilerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Paulo Roberto França törende yaptığı konuşmada, Ali Tamer Bozoklar'ın on yılı aşkın bir süredir üstün gayret ve başarı ile yürüttüğü fahri konsolosluk görevi dışında, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesindeki şahsi çalışmaları nedeni ile bu onurlu nişanı sonuna kadar hak ettiğini ve kendisine müteşekkir olduklarını belirtti.

Istanbul Vali Yardımcısı Ismail Gültekin ise konuşmasında, Latin Amerika'nın en büyük ülkesi ve Türkiye'nin bölgedeki ticari partneri olan Brezilya ile olan olumlu ve devamlı olarak gelişen ilişkilerin önemine değindi.

Ali Tamer Bozoklar da ana vatanı olan ve köklü bir tarihe sahip olan Türkiye ile duyduğu gururun yanı sıra, barışsever ve çeşitliliğin simgesi olan Brezilya'yı da temsil etmenin gururunu yaşadığını ve onur verici Rio Branco Nişanı'na 'komutan' rütbesiyle layık görülmesinin şeref ve mutluluğu içerisinde bulunduğunu söyledi. Ayrıca görev yaptığı süre içerisinde, Türkiye ve Brezilya arasındaki ticaret hacminin on katı aştığına; ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin de artarak devam ettiğine şahit olduğunu ve bunun bir parçası olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Resmi tören tamamlandıktan sonra da davetliler, Brezilya'lı ünlü müzik grubu 'Quinteto Violando'nun parçaları ile eğlendi. Gecede Jozi Levi Brazil Project Grubu, getirdikleri vurmalı çalgıları, misafirler ile paylaştı. Kısa bir tanıtım sonrası, tüm davetliler hep birlikte Brezilya ritimleri eşliğinde performans sergiledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.