Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozdağ: Yapılan düzenlemeler içki yasağı değil

Bozdağ: Yapılan düzenlemeler içki yasağı değil

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) içki konusunda kanun teklifinin yasalaştığını belirterek, yapılan düzenlemelerin içki yasağı olmadığını söyledi.Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Şefaatli...

  • Ege Postası
  • 25.05.2013 - 15:44
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) içki konusunda kanun teklifinin yasalaştığını belirterek, yapılan düzenlemelerin içki yasağı olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Şefaatli ilçesinde partisinin il istişare toplantısı ve yüksekokul ile Anadolu lisesinin temel atma törenine katılmak üzere memleketi Yozgat’a geldi. Şefaatli Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İl İstişare Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, içki konusunda yapılan yeni düzenlemelere değindi. Bozdağ, “TBMM'de bir kanun teklifi yasalaştı. Bu teklifin içerisinde önemli düzenlemeler vardı. Cumhuriyet Halk Partisi bu teklifin Meclis'ten geçmemesi için çok büyük bir gayretin içerisinde oldu. Ne vardı derseniz teklifin içerisinde, neslimizi korumak adına atılmış önemli adımlar vardı. Ne getiriyord? Perakende alkollü içki satan işyerlerinin gece saat 22.00 ile sabah 06.00 arasında satış yapmaması, 18 yaşından küçüklerin alkolü içki satan ve alkollü içki ile hizmet veren yerlerde çalışmaması ve çalıştırılmaması, alkolü içkilerin 18 yaşından küçüklere satılmaması, alkolü içkilerin insanımızı özendiren reklamların yapılmaması, tanıtıcı işlerin yasaklanması, promosyon adı altında başka bir takım yapılarla insanlarımızı içkiye alıştıran ve onları alkol ile bağımlı hale getirecek adımların atılmasına izin verilmemesi. Bu anlamda yaptığımız düzenlemelere baktığımızda bunlar içki yasağı değil.” dedi.

CHP’nin, içki konusunda yapılan düzenlemelerle AK Parti'ye iftira atmaya çalıştığını kaydeden Bozdağ, “CHP, özellikle bütün ekipleriyle şunu yapmak istiyor: AK Parti içki içilmesini yasaklayan karar aldı, kanun çıkardı, adım attı. Bu koskoca bir iftiradır. CHP Genel Başkanı ve ekibi bu noktada içki tüketim yarışına girebilir. Kendileri başka şeyler yapabilir, ama bunun kuralları var, bu kurallara uyarak herkes dilediğini yapma hürriyetine sahiptir. Kural koyma, hürriyeti engellemek değildir. Kural koymak, hangi konuda hangi işi yapan varsa onların daha rahat ve huzurlu bir şekilde yaptıkları işi sağlamaktır.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.