Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bosna Derneği'nden Piriştina'ya teşekkür

Bosna Derneği'nden Piriştina'ya teşekkür

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül ile yönetim kurulu üyelerinden Fuat Nezir, Turgut Güneş ve Buca'da yaşayan Boşnaklar, Buca Belediye Başkanı Levent Pirirştina'yı makamında ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 12:04

Ziyarette Buca Belediyesi ile Sırbistan'ın Sancak Bölgesinde yer alan ve Buca da yaşayan Boşnakların çoğunluğunun geldiği 'Tutin' İlçesi ile kardeş şehir olması da konuşuldu. İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, "Bosna'dan veya sancak bölgesinden İlçelerle kardeş şehir olma çalışmaları Kemal Baysak başkanımız döneminde başladı. Buca'da yaşayan Boşnakların büyük bölümü, Sancak bölgesinde yer alan 'Tutin'den göç eden ailelerden oluşuyor. Bunun yüzden Bucamızın Tutin ile kardeş şehir olmasını istiyoruz. Sizin Buca Belediye Başkanı olmanız bizler için çok önemli, çünkü sizler bugüne kadar biz Boşnaklara çok destek oldunuz ve oluyorsunuz. Gecen yıl Srebrenitsa anma törenlerine Srebrenitsa'dan anneleri getirdiniz, Bosna'daki sel felaketine yardım ettiniz, size çok teşekkür ediyoruz" dedi. İzmir Bosna Sancak Derneği olarak, Türkiye Bosna Hersek Federasyon başkanlığına Buca'dan Suat Neziri, derneklerinin adayı olarak çıkardıklarını da söyledi.

Buca Belediye Başkanı Leven Piriştina da görüşmede şunları söyledi:

"Her şeyden önce şunu belirteyim; Suat Nezir'in Federasyon Başkanı olmasın tabiki isterim ve seçildiği taktirde Buca Belediyesi olarak elimizden gelen yardımları Ferdeasyon aracılığı ile Balkanlarda yaşayan Boşnak hemşehrilerimize yapacağız. Sırbista'ın Sancak bölgesinde yer alan Tutin İlçesi ile kardeş şehir olmamız konusunda da görüşmelere başlayalım. Tabiki Buca'da yaşayan boşnakların çoğunluğunun Tutin'den göç ettiğini biliyorum."

Görüşmenin ardından İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, Başkan Piriştina'ya Bosna Sancak Derneği'nin simgelerini taşıyan tabak ile Karadağ'da yaşayan Boşnakları anlatan kitap hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.