Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Stadı’nda ilk uluslararası maç heyecanı

Bornova Stadı’nda ilk uluslararası maç heyecanı

Ülkemizi gençler kategorisinin şampiyonlar ligi olan UEFA Gençlik Ligi’nde temsil eden Altınordu, Sparta Prag ile Bornova Stadı’nda karşılaşacak. UEFA’nın 379 kriterini yerine getiren Bornova Stadı’ndaki maç yarın saat 16.00’da başlayacak. Belediye Başkanı Olgun Atila İzmirlileri maça davet etti. Bornova Stadı’nda ilk uluslararası maç heyecanı

  • Ege Postası
  • 08.11.2016 - 10:44

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, profesyonel liglerde mücadele eden İzmir takımlarına ev sahipliği yapmaya başladıkları Bornova Stadı’nın kısa sürede UEFA’nın listesine girmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. 

İlk uluslararası karşılaşma

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İzmir için ne kadar doğru bir yatırım yaptıklarının bir kez daha görüldüğünü belirten Başkan Atila, “Anadolu topraklarında futbolun ilk oynandığı kent olan Bornovamızda bir Avrupa Kupası maçına ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Tüm İzmirlileri, Bornova Stadı’nda ilk kez ev sahipliği yapacağımız uluslararası karşılaşmada Altınordu takımımıza destek olmaya çağırıyorum” dedi. Başkan Atila passolig istenmeyen maçı ücretsiz izleme imkanı bulunduğunu hatırlattı.

EVKA – 3’ten ring seferleri

Altınordu U19 takımının Sparta Prag ile oynayacağı UEFA Gençlik Ligi 2. Eleme Turu İlk Karşılaşması yarın saat 16.00’da başlayacak. Bornova Stadı’nda oynanacak maç için saat 14.00’den itibaren EVKA-3 metrodan Bornova Stadı’na ring seferleri konulacak. 

İlk turda Levski Sofya’yı elemişti

Altınordu U19 takımı TFF 1. Ligi’ni ilk sırada tamamlamış, Süper Ligi lider bitiren Galatasaray ile oynadığı final maçını kazanarak Türkiye Şampiyonu olmuştu. Kırmızı – Lacivertli gençler ilk eleme turunda Bulgaristan’ın Levski Sofya takımını Atatürk Stadı’nda 5-0 yenmiş, deplasmandaki 1-1’lik maçın ardından turunu geçerek Çek Cumhuriyeti temsilcisi Sparta Prag ile eşleşmişti. Ülkemizi UEFA Gençlik Ligi’nde Altınordu ile birlikte Beşiktaş U19 takımı temsil ediyor.

Altınordu'nun gençleri Sparta Prag önünde

UEFA Avrupa Gençlik Ligi'nde ilk turda Bulgaristan'ın Levski Sofya takımını eleyen Altınordu U19 Takımı, 2'nci tur ilk maçında yarın Çek Cumhuriyeti temsilcisi Sparta Prag'ı konuk edecek. Bornova Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak müsabakayı Macar Federasyonu'ndan Karako Ferenc, Szert Balazs ve Szalai Balazs hakem üçlüsü yönetecek. Geçtiğimiz günlerde UEFA tarafından akredite edilen Bornova Stadı'nda oynanacak ilk Avrupa kupası maçına giriş ücretsiz olacak.

Altınordu U19 Takımı Antrenörü Gökhan Ertunç, "Birinci turu geçerek önemli bir başarı sağladık. Sparta Prag karşısında rövanş için avantajlı bir skor elde etmek istiyoruz" dedi. Bu maçın rövanşı 30 Kasım Çarşamba günü Prag'da oynanacak.

İLK TURLAR GOLLÜ GEÇTİ

Altınordu, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk turda Bulgaristan'ın Levski Sofya takımı ile karşılaştı. İzmir'deki ilk maçı 5-0 kazanan kırmızı lacivertliler, deplasmandan ise 1-1'lik skorla ayrılıp tur biletini aldı. Sparta Prag ise ilk turda Karadağ temsilcisi Mladost Podgorica'yı 4-0 ve 5-0'lık skorlarla mağlup ederek üst tura yükseldi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.