Dolar 32,5981
%0.38
Euro 34,8120
%0.23
Altın 2.501,620
%0.69
Bist-100 9.478,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Meclisi'nde gündem pazaryeri!

Bornova Meclisi'nde gündem pazaryeri!

Bornova Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinde Viyadük altındaki 12 bin 219 metrekare alanın pazaryeri olarak kullanılmasına ilişkin önerge oy birliğiyle kabul edildi. Başkan İduğ söz konusu alanın ‘Bornova yeni Özkanlar Pazaryeri’ olarak düşünüldüğünü ifade etti. Bornova Meclisi'nde gündem pazaryeri!

  • Ege Postası
  • 01.10.2019 - 21:50

EGEPOSTASI-Bornova Belediye Meclisi Ekim ayı olağan birinci birleşimi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yönetiminde gerçekleşti. Başkan Mustafa İduğ, geçtiğimiz ay içerisinde belediye tarafından ilçede yapılan çalışmalar hakkında meclise bilgilendirmede bulundu. 

Oturumda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün uhdesinde bulunan İzmir Çevre Otoyolu, Bornova Viyadük altındaki 12 bin 219 metrekare alanın pazaryeri olarak kullanılmasına ilişkin önerge oybirliğiyle kabul edildi. Söz konusu alan Bornova yeni Özkanlar Pazaryeri olacak. 

ÖZKANLAR PAZARYERİ’NE OY BİRLİĞİ

Toplantıda Özkanlar Pazaryeri’nin kapatılmasının ardından oluşan pazaryeri eksikliğinin giderilmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü’nün uhdesinde bulunan İzmir Çevre Otoyolu, Bornova Viyadük altındaki 12 bin 219 metrekare alanın pazaryeri olarak kullanılmasına ilişkin önerge oybirliğiyle kabul edildi. Söz konusu alanın Bornova yeni Özkanlar Pazarı olması planlanıyor.

‘BURASI KAHVEHANE DEĞİL’

Pazaryeri ile ilgili maddenin oylanması sırasında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Taştan, “Burada, pazaryeri olarak kullanılmasını oyluyoruz ama ekli gündemin talep kısmında buranın İZBAŞ’a verilmesi, İZBAŞ tarafından işletilmesi talebiyle önergenin hazırlandığını görüyoruz. Ya önerge eksik ya da gündem eksik…” dedi. Bunun üzerine Başkan İduğ, “Siz İZBAŞ tarafından yönetileceğini biliyorsunuz değil mi'” yanıtını verdi. AK Partili Taştan ise, “Burası kahvehane değil, belediye meclisi” ifadelerini kullandı.  Taştan’ın ifadeleri üzerine Başkan İduğ, “Ne dediğinizi anlamadım'’ diye sordu. Taştan ise ‘Birisi ha ne istiyorsun daha'’ diye seslendi, ona söyledim” yanıtını verdi. Konuşmaların ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Ulaş Polat da, “Aslında biz bu alanı hiç İZBAŞ’ı düşünmeden pazaryeri olarak kullanılmasını oyluyoruz, bunu bizden isteyen İZBAŞ zaten. İZBAŞ karayolları ile bir anlaşma yaptı, alanı pazaryeri olarak işletmek istiyor. Biz buranın pazaryeri olması uygulamasını tartışıyoruz. İZBAŞ’a bir yer verilmiyor, devreden karayolları zaten.  Önerge doğru ama ekiyle beraber sanırım çok anlaşılır olmamış” açıklamasını yaptı. Başkan İduğ söz konusu alanın ‘Bornova yeni Özkanlar Pazaryeri’ olarak düşünüldüğünü kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.