Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Kent Turları’na yoğun ilgi

Bornova Kent Turları’na yoğun ilgi

Bornova Belediyesi’nin ilçenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak amacıyla programladığı kent gezileri başladı. Her Cuma günü randevulu olarak ücretsiz gerçekleşen turlar yoğun ilgi görüyor. Ocak ayı turları şimdiden dolarken hafta içi de özel gruplar için turlar düzenleniyor. Bornova Kent Turları’na yoğun ilgi

  • Ege Postası
  • 23.12.2017 - 10:44

Bornova Belediyesi’nin ilçenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak amacıyla programladığı kent gezileri kış döneminde de başladı. Sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ücretsiz turlarda Bornova’nın tanıtımı ve turizmin gelişmesi amaçlanıyor. Her Cuma 09.30 ile 15.30 saatleri arasında gerçekleşen turlara vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Ocak ayı turları şimdiden dolarken hafta içi de özel gruplar için turlar düzenleniyor. Turlara katılanlar; bir çok ilkin yaşandığı kent olan Bornova konusunda bilgilendirilip, binlerce yıllık tarih yolculuğuna çıkıyor.

Tarihi öğreniyorlar

Bornova Kent Turları, İzmir’in tarihi 8.500 yıl öncesine dayandıran kazıların sürdüğü Yeşilova Höyüğü ve Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi ile başlıyor. Kurtuluş savaşı yıllarının ruhunu yaşatan ve Atatürk’ün İzmir’e ilk baktığı yer olan Belkahve Ata Anı Evi ile devam eden turlar daha sonra merkezde bulunan levanten köşkleri ile sürüyor. Bornova’da bulunan müzeler, Atatürk’ün silah arkadaşları ile birlikte önemli kararlar aldığı karargahı ve Türkiye’de futbolun ilk oynandığı, bisiklet ve atletizm yarışlarınının ilk kez yapıldığı yerler de tanıtılıyor.

İzmir’in tarihi 8500 yıl önce Bornova’da başlıyor

Turlara katılanlar, Yeşilova Höyüğü ve Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’n de İzmir’in tarihinin 8 bin 500 yıl önce Bornova’da başladığını öğreniyor. Kazı evi, kazı alanları, sergi salonları ve eğitim alanlarını gezen vatandaşlar tarih hakkında da arkeologlardan bilgi alıyor. Ayrıca höyük içinde hazırlanan neolitik köyde de zaman yolculuğuna çıkarak, binlece yıl öncesinde insanların yaşamları hakkında bilgi sahibi oluyor.

Atatürk Anı Evi

Turun ikinci durağı İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun başladığı konum olarak bilinen Belkahve oluyor. Bornova Belediyesi tarafından Belkahve sırtlarına yapılan Atatürk Anı Evi ziyaretçilerin duygusal anlar yaşamasına neden oluyor. İçerisinde kütüphane, işgal yıllarına ait eşyalar, dönemin kurtuluş mücadelesini anlatan fotoğraf ve maketler bulunan mekanda ziyaretçilere bilgilendirici videolar ve belgeseller de gösteriliyor.

Sınırlı kontenjana sahip olan bu ücretsiz gezilere katılmak isteyenlerin detaylı bilgi ve rezervasyon için Bornova Belediyesi’nin 999 29 29 numaralı telefonundan dahili 4964’ü ya da 0 530 395 41 19 araması gerekiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.