Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da zaman yolculuğu

Bornova'da zaman yolculuğu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllülük esasına dayanan “Abla, Ağabey, Kardeş” projesine dahil olan üniversite öğrencisi gençlerle ilkokul ve ortaokul öğrencileri Bornova Belediyesi’nin Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihine yolculuk yaptı.

  • Ege Postası
  • 03.04.2018 - 11:01

İzmir Büyükşehir Belediyesi Abla, Ağabey, Kardeş Projesi’nin gönüllü üniversite öğrencileriyle, ilkokul ve ortaokul öğrencileri Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde İzmir’in tarihini yaşayarak öğrendi. İzmir’in tarihini 8 bin 500 yıl öncesine dayandıran buluntuların çıkarıldığı Yeşilova Höyüğü, haftasonunda 900 Abla, Ağabey, Kardeş gönüllüsünü ağırladı.

Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ne gelen ablalar, ağabeyler ve kardeşler kazı alanlarını gezdikten sonra Ziyaretçi Merkezi’nde sergilenen eserleri inceledi. Yazının bulunmasından önceki dönemi inceleyen prehistoria alanında uzman arkeologlardan bilgi de alan gönüllüler, arkeo-park ve neolitik köyde bundan 8 bin 500 yıl önce İzmir’de yaşamış insanların günlük yaşamlarında neler yaptıklarını yaşayarak öğrendi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunu gençlerle ilkokul ve ortaokul öğrencilerini biraraya getiren Abla, Ağabey, Kardeş Projesi’nin dayanışmaya aracılık ettiğini hatırlatarak, “Gençlerimizin, çocuklarımıza Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde de ablalık ve ağabeylik yapması bizi çok sevindirdi. İzmirimizi, tarihini öğrenerek daha iyi yerlere hepbirlikte teşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.