Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da temizlik hamlesi

Bornova’da temizlik hamlesi

Çöp konteynerlerini yeşillendiren Bornova Belediyesi hijyenden taviz vermiyor.

  • Ege Postası
  • 19.10.2015 - 10:55
Bornova Belediyesi, çöp konteynerlerini yeşillendirerek kente daha estetik bir görünüm kazandırdı. Bu arada vatandaşların her gün yanından geçtikleri, çöplerini attıkları konteynerlerin temizliği de ihmal edilmiyor. Modern yıkama araçlarını devreye sokan Temizlik İşleri Müdürlüğü, konteynerleri 5 dakikada yüksek basınçlı ve ilaçlı suyla yıkayıp dezenfekte ediyor. Yıpranmış olan konteynerlerin boyası da yapılıp olduğu yere bırakılıyor.

İlçede yaşayanların yaşam standartlarının yükselmesi hedefiyle çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi temizlik ve hijyen konusuna özel bir önem veriyor.



Çöp konteynerlerini yeşillendirerek kente daha estetik bir görünüm kazandıran Bornova Belediyesi özel bir yıkama aracını da devreye soktu. Öncelikle boyası yıpranmış konteynerler boyanıyor. Daha sonra yıkama aracı bir konteyneri haznesine alıp 5 dakikada yıkama ve dezenfekte işlemini gerçekleştiriyor. 

Yıkama kapalı ortamda gerçekleştiriliyor
Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı iki yıkama aracı ilçedeki konteynerlerin tamamını sırayla bu şekilde daha hijyenik hale getiriyor. Yıkama işlemi yıkama aracının kasasında tamamen kapalı bir ortamda gerçekleştiriliyor. Bu şekilde iki araçla günde 100 ile 120 arasında konteyner tertemiz hale geliyor.

Çevre temizliğine büyük önem verdiklerini ve bu konuda pek çok çalışma yaptıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çöp konteynerlerinin temizliği çok önemli. Temizliğe atıkların çevremizi ilk etkilediği yerden başlıyoruz. Konteynerlerimizi yıkayıp, dezenfekte ederek boyadıktan sonra tertemiz biçimde yerlerine koyuyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için temizlik başta olmak üzere pek çok konuda proje yeniliklerimiz devam edecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.